Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2011 - Anul XVI, nr. 293 (4891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vestea Naşterii Domnului

Îngerul Gavril s-a arătat unei tinere care servea în Templu şi a cărei viaţă fusese închinată către cele sfinte, încă de la vârsta de 3 ani. El i-a spus că ea fusese aleasă de Dumnezeu să nască un copil sfânt "care va fi chemat Fiul Celui – Prea – Înalt" (Luca, în cap. 1). Având o viaţă deosebită şi credinţă în promisiunile divine, tânăra Fecioară Maria a primit cu bucurie încredinţarea îngerului. Apoi, a fost rândul logodnicului acesteia, Iosif, să aibă parte de vizita îngerului, pentru a-l lămuri că Pruncul ce se va naşte este de sorginte dumnezeiască. Înaintea naşterii, cei doi s-au deplasat din Nazaret în Betleem, pentru a se supune înregistrării recensământului roman. Aşa se face că Iisus s-a născut în Betleeem, împlinind profeţia divină. Aceeaşi providenţă a fost alături de magii călăuziţi de o stea strălucitoare, care i-au prezentat pruncului nou născut daruri precum unui mare împărat. La câteva luni după aceea, Irod, conducătorul Iudeii, fiind în prealabil vizitat de magi, care îi preziseră că în regatul său se va naşte un fiu de împărat, a dat poruncă să fie ucişi toţi copiii de parte bărbătească ce nu împliniseră încă doi ani. Avertizaţi de înger, Maria şi Iosif s-au refugiat în Egipt, salvând astfel viaţa lui Iisus. Întoarcerea lor a însemnat împlinirea unei alte profeţii: "Din Egipt am chemat pe Fiul Meu". (Matei, în cap. 2) Cu toate aceste semne divine şi împliniri ale profeţiilor, puţini au crezut în Iisus ca fiind Mesia. Aveau să treacă de atunci câteva secole până ce El a fost recunoscut ca Hristos, Fiul lui Dumnezeu, iar creştinismul să devină religia oficială a Imperiului Roman, care domina atunci lumea.  

La ţară, naşterea Mântuitorului este anunţată prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul şi cu Steaua. De asemenea, o veche tradiţie este „mersul cu icoana”, un fel de colindat care se face de către preoţii comunităţii locale cu icoana Naşterii Domnului, binecuvântându-se casele şi creştinii. Colindele de iarnă sunt texte rituale cântate, închinate Crăciunului şi Anului Nou. Originea lor se pierde în vechimile istoriei poporului român. Evocând momentul când, la naşterea lui Iisus, s-a ivit pe cer steaua care i-a călăuzit pe cei trei regi magi la locul naşterii, copiii - câte trei, ca cei trei magi - merg din casă în casă cântând colindul „Steaua sus răsare...”, purtând cu ei o stea. Ajunul Crăciunului începe cu colindul „Bună dimineaţa la Moş Ajun!”, casele frumos împodobite îşi primesc colindătorii. Aceştia sunt răsplătiţi de gazde cu fructe, covrigi, dulciuri şi chiar bani. Timp de 40 de zile înainte de sărbători creştinii respectă Postul Crăciunului, care se încheie în seara de Crăciun după Sfânta Liturghie.

(sursa: www.craciunul.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vestea Naşterii Domnului.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vestea Naşterii Domnului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nimeni nu neaga nasterea Domnului! trimis de
(12 dec 2011, 11:49:33
Fiindca,daca nu credem ca El S-a nascut,a trait si si-a dat viata pentru pacatele noastre,pentru a avea fagaduinta mantuirii,degeaba mai este trecerea noastra pe acest pamant!Problema e ca,cu cateva secole dupa Hristos,biserica crestina a primelor secole "L-a nascut"pe Iisus Hristos la data de 25 decembrie,lucru neadevarat,fiindca nimeni nu stie cand S-a nascut cu adevarat Mantuitorul!Datele istorice ne arata ca data de 25 decembrie este de fapt "ziua de nastere a soarelui","ziua zeului Mhitra",si este venita din paganism,neavand nici cea mai mica legatura cu crestinismul,darmite,cu adevarata data de nastere a Domnului Iisus!Si,de aici,au intrat si fel de fel de datini la fel de paganesti,de care Dumnezeu "n-are" habar,si pe care nu ne-a poruncit, pe undeva, sa le facem...Nimeni,repet,nimeni nu cunoaste ce inseamna cu adevarat denumirea de "craciun",si cum a ajuns acest cuvant sa insemne..."Nasterea Domnului"!De fapt,aceasta "sarbatoare" s-a transformat de-a lungul timpului doar intr-o 'sarbatoare a burtii",a comertului,a chefului fara de margini si,in mare marte,a chefului lipsit de cel mai bun simt...Cat despre evlavia cu care se intampina acest eveniment,ce se mai poate zice...In concluzie,data de 25 decembrie, si obiceiurile arondate acestui eveniment,n-au nimic in comun cu adevarata zi de nastere a Domnului,pe care n-o cunoaste nimeni de pe pamant!Nimeni nu poate asocia o minciuna cu numele si imaginea lui Dumnezeu!Care o face,o face pe pielea lui...
1.1  RE: Nimeni nu neaga nasterea Domnului! trimis de
(12 dec 2011, 14:02:44
uite-un omulet care mai si ceteste.
dar nu mai zi la tot poporul taliban că astia au obiceiul sa-i faca sapun pe toti „cercetasii”.
2.   @ AMASAHA trimis de
(12 dec 2011, 12:56:42
"Nimeni nu neaga nasterea Domnului!" Poate iti pastrezi remarcile pentru tine. Cel putin hindusii, evreii, musulmanii, budistii, carora li se alatura triburi din jungla Amazonului, inima Africii, neaga cu siguranta sau nici macar nu au auzit de "the Lord"
2.1  RE: @ AMASAHA trimis de
(12 dec 2011, 13:26:05
N-ai cercetat cum trebuie.Zicerea mea e in context.M-am referit doar la crestini...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei