Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mâine este sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae

Cel ştiut ca Moş Nicolae s-a născut în portul mediteranean Patara / din Anatolia, la 6 Decembrie 240 şi a trăit 102 ani, moaştele sale fiind din 9 Mai 1087 în Catedrala din portul mediteranean Bari / Italia. Nicolae a strălucit mai înainte în viaţa pustnicească iar - pentru nespusa lui bunătate - a fost făcut arhiereu. Când în 325 s-a strâns de către marele împărat Constantin întâiul Sinod de la Niceea, minunatul Nicolae a luat parte, ca episcop al regiunii anatoliene Demre / pe care a salvat-o de la foamete. La adâncile sale bătrâneţi, s-a mutat către Domnul, neuitând de turma sa nici după moarte, ci în toate zilele dând cu îndestulare ale sale faceri de bine celor lipsiţi şi izbăvindu-i de tot felul de primejdii şi de nevoi. Încă şi până astăzi, Dumnezeu - prin mijlocirea lui - lucrează minuni şi cei ce-l roagă cu adevărată şi neîndoită credinţă, nu numai mici binefaceri, ci şi minuni mari dobândesc. În 6 Decembrie Moş Nicolae deschide sezonul sărbătorilor de iarnă, Crăciunul şi Anul Nou, de praznicul său fiind dezlegare la vin şi untdelemn. În seara de Ajun, 5 Decembrie, încălţările sunt bine curăţate în fiecare casă; oamenii obişnuiesc să le pună apoi la intrare, aşteptând daruri: Moş Nicolae are grijă de orice membru al familiei. În unele părţi ale ţării, Moşul aduce şi crenguţe argintii (crenguţe subţiri ce se dau cu un strat de bronz) odată cu darurile. Copiii neascultători sunt avertizaţi de părinţi că vor primi doar crenguţele dacă nu sunt cuminţi (de aici şi asocierea dintre băţ şi Sfântul Nicolae, folosit la cuminţirea obraznicilor). Moşul Nicolae este simbol al carităţii / şi e recunoscut drept patronul copiilor şi marinarilor. (sursa: Calendar intercultural)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâine este sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mâine este sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei