Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Gulaş de soia

 

Ingrediente:

1 pachet de soia cuburi

1 ceapă

1 ardei gras

2 morcovi

3 roşii decojite

1 pătrunjel rădăcină

1 linguriţă chimen măcinat

1 linguriţă tarhon

1 lingură boia dulce

3-4 felii ardei iute 

sare 

40 g. usturoi

100 ml. ulei

600 g. cartofi

1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cuburile de soia se pun peste noapte la înmuiat în apa, în care s-a pus concentratul de zarzavat. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte împreună cu soia bine scursă, în uleiul încins, până se albeşte de jur împrejur şi ceapa este aurie. Se presară cu puţină boia de ardei şi se stinge cu puţină apă. Se adaugă 1 linguriţă cu sare, chimen măcinat şi ardei iute. Roşiile se fierb, se decojesc, ardeii graşi se spală, se îndepărtează cotorul cu seminţe, şi ambele se taie în pătratele şi se amestecă cu soia. Vasul se acoperă şi soia se înăbuşe la un foc domol, cam 30 minute până ce toate sunt moi, adăugându-se apă, dacă mai este nevoie. Între timp, toate zarzavaturile şi legumele se curăţă şi se spală. Morcovii şi pătrunjelul se taie în lung, apoi în semirondele, cartofii se taie în cubuleţe. Toate se adaugă în mâncarea de soia. Se toarnă peste ele cca. 1,2 l. apă, câtă supă dorim să avem. Se fierbe la un foc iute, apoi se acoperă.

 

Roşii umplute cu soia

Ingrediente

50 g granule de soia

1 morcov

1 ceapă

2 linguri bulion

6-7 roşii,

4-5 linguri ulei

sare

piper, cimbru, boia

pătrunjel

busuioc

 

Mod de preparare roşii umplute cu soia:

Granulele de soia se fierb timp de 15 minute, într-un litru de apă, la care se adaugă sare, piper, cimbru. Ceapa tocată mărunt şi morcovul ras se înăbuşă în 2 linguri ulei şi două linguri apă. Se adaugă apoi soia scursă bine de surplusul de apă, bulionul şi se condimentează după gust. Se amestecă şi se lasă totul pe foc timp de 5-6 minute, amestecând constant să nu se prindă de tigaie. Roşiile se golesc de conţinut şi se umplu cu amestecul de soia. Se aşează într-un vas termorezistent, se stropesc cu două linguri de ulei şi se introduc la cuptor pentru 30-35 minute. Se servesc calde. Sunt foarte bune pentru o zi de post.

 

(http://delly.garbo.ro/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei