Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Biserica din Vercicani – Liteni, la ceasul sfinţirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de credincioşi din Vercicani – Liteni au înfruntat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe 15 octombrie, frigul şi ploaia, şi au luat parte la slujba de sfinţire a Bisericii „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul”. Biserica a fost sfinţită de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi.

Credincioşii s-au adunat în faţa bisericii pentru a-l întâmpina pe Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a fost aşteptat, la intrarea în Vercicani, de primarul oraşului Liteni, TomiţăOnisii, şi dus până la biserică cu o trăsură încadrată de călăreţi. În faţa bisericii, un grup de copii au intonat Imnul Arhieresc.

Părintele paroh, Vasile Pintilie, ne-a spus că a avut o colaborare foarte strânsă cu părintele Ioan Vrăjitoru din oraşul Liteni, cel care a condus lucrările la sfântul lăcaş, în perioada 1998-2005. De la numirea sa ca preot paroh, mai exact pe data de 1 decembrie 2006, Biserica parohială „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” s-a aflat într-o permanentă înnoire.

 

Lucrări la biserică

 „În Sfântul Altar şi pe toată suprafaţa naosului s-a montat parchet melaminat de culoarea cireşului, iar în pridvor şi în holul de la intrarea în biserică a fost pusă gresie. De asemenea, în biserică s-a montat mobilier sculptat din stejar, însumând iconostasul cu icoana Maicii Domnului, scaunul arhieresc, balustrada de la cafas şi 36 de strane pentru credincioşi. S-a continuat şi s-au refăcut unele părţi din pictură, s-au procurat Sfânta Evanghelie, Sfintele Vase, cădelniţe, candele, veşminte preoţeşti, cruci pentru binecuvântare, îmbrăcămintea pentru Sfânta Masă şi covoare, toate noi. În exteriorul bisericii, au fost montaţi cca. 150 metri pătraţi de pavaj vibropresat, a fost placată temelia de la gardul principal cu piatră artificială şi a fost refăcută împrejmuirea auxiliară”, ne-a spus preotul Vasile Pintilie.

 

Sprijin din partea Primăriei Liteni

Primăria oraşului Liteni a fost în permanenţă alături de Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul”. Primarul Tomiţă Onisii a sprijinit lucrările de construcţie la biserică cu materiale, dar şi cu forţă de muncă. Şi în organizarea evenimentului de sâmbătă, când a avut loc sfinţirea bisericii din Vercicani, primarul Onisii a dat o mână de ajutor.

„După cum este tradiţia, la un astfel de eveniment este nevoie de amenajarea unei scene în aer liber, unde să se desfăşoare slujba. Au fost mobilizaţi călăreţi, oameni îmbrăcaţi în straie populare care l-au întâmpinat pe ÎPS Pimen cu pâine şi sare, cu flori. Întreaga comunitate a fost în sărbătoare. Şi pe viitor, Primăria Liteni va acorda tot sprijinul parohiei din Vercicani, aşa cum procedăm şi cu celelalte biserici din oraş”, ne-a spus primarul Tomiţă Onisii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica din Vercicani – Liteni, la ceasul sfinţirii.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Biserica din Vercicani – Liteni, la ceasul sfinţirii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei