Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2011 - Anul XVI, nr. 152 (4750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa Benedict al XVI-lea a scris primul său tweet, pentru a lansa portalul de ştiri al Vaticanului

Papa Benedict al XVI-lea a redactat, marţi seară, primul său mesaj pe Twitter, lăudându-l pe Iisus şi anunţând, totodată, lansarea noului portal de ştiri al Vaticanului, www.news.va, ce are loc miercuri, informează AFP.

Acesta este, totodată, primul tweet redactat de un papă.

"Dragi prieteni, tocmai am lansat www.news.va. Domnul nostru Iisus Cristos fie lăudat. Primiţi rugăciunile şi binecuvântările mele", a scris papa în engleză, una dintre cele două limbi în care a fost lansat site-ul Vaticanului.

Tot miercuri se împlinesc 60 de ani de la hirotonisirea papei Benedict al XVI-lea.

Vaticanul, care s-a confruntat în trecut cu numeroase probleme ce ţin de domeniul comunicării cu publicul, a lansat acest portal de ştiri cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea dintre papă şi supuşii săi.

Portalul grupează toate sursele de informaţii din cetatea Sfântului Scaun: cotidianul L'Osservatore Romano, Radio Vatican, Vatican Information Service" (VIS), Centrul pentru Televiziune din Vatican, Biroul de presă al Sfântului Scaun şi Agenţia misionară Fides a Congregaţiei pentru evanghelizarea popoarelor.

Noua pagină web este iniţial disponibilă în limbile engleză şi italiană. Începând din toamnă, vor fi lansate şi versiuni în limbile spaniolă, franceză, germană şi portugheză. Una dintre caracteristicile noului portal este interacţiunea acestuia cu reţeaua de socializare Facebook şi cu platforma de microblogging Twitter.

Monseniorul Claudio Maria Celli, directorul departamentului de comunicare de la Vatican, se va ocupa de dezvoltarea şi mentenanţa portalului.

Reprezentanţii de la Vatican au declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că noul portal va sluji dorinţei papei de a-şi difuza mesajele către un public mai mare, cu ajutorul internetului. De altfel, mesajele papei vor fi transmie pe Facebook, Twitter şi YouTube.

În cei şase ani de papalitate, papa Benedict al XVI-lea a militat în mod constant pentru îmbunătăţirea comunicării, afectată de multe ori de birocraţia internă de la Vatican.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Benedict al XVI-lea a scris primul său tweet, pentru a lansa portalul de ştiri al Vaticanului.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Benedict al XVI-lea a scris primul său tweet, pentru a lansa portalul de ştiri al Vaticanului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei