Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carte

Raiul inocenţilor, Editura Humanitas. Autor: Lidia Stăniloae

„Să biruieşti suferinţa suferind, ăsta-i secretul. Trebuie să ajungi să-l descoperi singur, nu-l poţi învăţa de la alţii.”
Ana asculta dusă pe gânduri. Ştia că soarta lui Ioachim e pecetluită şi-i venea greu să-şi ascundă disperarea. „Cum poate el să se gândească la altceva, în aşteptarea morţii?” Văzuse atâţia oameni murind, dar niciodată o seninătate şi o linişte atât de copleşitoare. „Ce ştie el, şi eu nu ştiu? Ce-i dă lui curajul pe care eu nu-l pot avea? Are acces la nişte mistere pe care eu n-am să le pătrund niciodată.“
Mai târziu repeta mereu, pentru sine, cuvintele dragului ei dispărut. Voise să nu le uite şi, într-adevăr, nu le putea uita. „Omul nu-i o poză frumoasă ca o reclamă la pastă de dinţi, nici o frază moralizatoare şi uscată într-un text monoton. Perfecţiunea n-ar fi perfecţiune dac-ai căpăta-o de-a gata şi n-ar trebui să arzi, să te chinui, ca să poţi spera să te apropii de ea. E o zbatere reală, nu o abstracţiune pe care-o subliniezi într-un pasaj de carte şi apoi pleci liniştit la culcare.”

(Cartea are 216 pagini, disponibilă cu 25 de lei înlibhumanitas.ro)

 

LIDIA STĂNILOAE este născută la 8 octombrie 1933 în Sibiu, fiică a părintelui profesor Dumitru Stăniloae şi a soţiei sale Maria. Între 1951 şi 1955 urmează cursurile Facultăţii de Fizică - Secţia Fizică Atomică a Universităţii din Bucureşti, fiind eleva academicianului profesor dr. Horia Hulubei. Lucrarea sa de diplomă este prima lucrare din România, despre teoria fisiunii nucleare. Până în 1958 lucrează în cadrul Facultăţii de Fizică şi în calitate de cercetător la IFA. La arestarea tatălui său în 1958, este dată afară. Se căsătoreşte în 1958 şi are un fiu, Dumitru Horia Ionescu. Din 1961 este profesor de fizică la Grupul Şcolar de Chimie Alimentară din Bucureşti. Îşi începe cariera literară în 1970, publicând volumele de poezii Versuri, Munţii şi Locul unde aştepţi. Traduce din limba germană Însemnările lui Malte Laurids Brigge, de Rilke, şi un volum de versuri al poetei germane Hilde Domin. În 1984 emigreză împreuna cu fiul său în Germania, lucrând în cadrul Universităţii din Freiburg. Publică în 1991 volumul Raiul inocenţilor la Editura Cartea Românească, iar în anul 2000 lucrarea Lumina faptei din lumina cuvântului, la Editura Humanitas. În 2006 apare, în limba germană, romanul istoric Zahringerblutt, având ca temă înfiinţarea oraşului Freiburg la 1120, lucrare care se bucură de mare interes în Germania. În paralel, are o activitate intensă de conferenţiar în ţările occidentale: Germania, Franţa, Belgia s.a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raiul inocenţilor, Editura Humanitas. Autor: Lidia Stăniloae.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raiul inocenţilor, Editura Humanitas. Autor: Lidia Stăniloae0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei