Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2011 - Anul XVI, nr. 59 (4657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Cartofi umpluţi cu orez

Ingrediente: cartofi - 1,5 kg, ceapă -  150 g, ciuperci - 250 g, orez - 100 g, ulei - 100 ml., mărar  - 1 legătură, făină  - 30 g, piper, sare, 100 ml. bulion.

Mod de preparare:Curăţăm cartofii, îi tăiem în două şi le scoatem miezul. Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei. Peste ceapă adăugăm orezul şi ciupercile opărite şi 4 căni de apă. Le lăsăm pe foc. După ce orezul a fiert, punem după gust piper şi mărar. Cu această compoziţie umplem cartofii scobiţi.

Aşezăm cartofii într-un vas şi dăm totul la cuptor pentru circa 30 minute (cuptorul să fie încălzit înainte). Când sunt gata, adăugăm bulionul diluat în 100 ml. apă. Lăsăm cartofii în cuptor pentru aproximativ 10 – 15 minute, ca să se întrepătrundă. Poftă bună.

 

Plăcintă cu mere

Ingrediente:
500 g de făină, 3 linguri de ulei, o linguriţă de sare, 150 ml. apă călduţă, 1,5-2 kg. de mere, 5 linguri de zahăr, o lingură rasă de scorţişoară pisată, griş
Mod de preparare:

1. Cum se pregătesc merele:
Se spală, se curăţă de coajă, se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, se storc de zeamă bine de tot, se pun într-un castron, se amestecă cu cele cinci linguri de zahăr şi cu scorţişoara.

2. Foile
Se pune făina într-un castron, se face loc la mijloc şi se pune uleiul, sarea şi apa. Se amestecă întâi cu lingura, iar când începe să se lege, se frământă bine cu mâna. Se face o cocă potrivit de moale. După ce a fost bine frământată, coca se bate de masă şi se lasă zece minute la un loc cald, dar nu umed, acoperit cu un şervet cald sau cu o cratiţă încălzită (de preferat ultima variantă).

Se împarte coca în două, se întinde foaia subţire, cu vergeaua din lemn, se mai întinde şi cu mâna pe unde este mai groasă. Trebuie să iasă o foaie foarte subţire. Se lasă sa se usuce câteva minute. La fel se procedează cu cealaltă foaie.

Se ia prima foaie, se unge cu ulei şi apoi se pun merele, cu lingura. Se presară griş peste mere, după aceea, se face sul, se taie în două şi se pune în tava unsă cu ulei. Se procedează în mod identic cu cealaltă foaie. Cele patru suluri din tavă se ung pe deasupra cu ulei, cu ajutorul unei pensule (sau cu pană).

Se baga tava la cuptor (bine încins). Plăcinta se coace timp de o oră la foc moderat.
Când e gata coaptă, se scoate din cuptor, se lasă 10 minute, după care se presară cu zahăr pudră şi se taie bucăţi dreptunghiulare.

(Sursa: www.moldovacrestina.info)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei