Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PS Florentin: Societatea trebuie să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini familia

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, critică măsurile Guvernului privind indemnizaţia pentru creşterea copiilor şi spune că societatea trebuie să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini familia din punct de vedere economic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În Pastorala adresată, ieri, de PS Florentin Crihălmeanu, acesta subliniază importanţa familiei în societatea românească.

Episcopul a criticat măsurile Guvernului privind indemnizaţia pentru creşterea copiilor, spunând că societatea trebuie să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini familia din punct de vedere economic.

"Dorim să ajutăm societatea actuală, suferindă spiritual, să se însănătoşească şi, redescoperind valoarea importantă a familiei, să o ajute să îşi recapete demnitatea pe care trebuie să o aibă", spune PS Florentin Crihălmeanu.

PS Florentin Crihălmeanu afirmă că familia este foarte importantă, fiind "un bine necesar pentru popoare, un fundament indispensabil pentru societate".

"Din partea ei, societatea are datoria de a recunoaşte, a respecta, a ocroti şi a sprijini adevărata natură a căsătoriei şi a familiei. Să ne reamintim că familia este celula fundamentală a societăţii şi şcoala de bază a formării creştine şi atunci vom înţelege rolul fundamental al promovării unei «civilizaţii a iubirii» în care familia să fie pe primul loc, să fie inima care să pulseze iubire în actuala civilizaţie umană", spune PS Florentin Crihălmeanu.

PS Crihălmeanu afirmă că instituţia familiei are o importanţă deosebită în biserică şi în societate, mai cu seamă în actualul context de criză a valorilor morale, ce a condus şi la actuala criză financiară.

Episcopul greco-catolic a criticat şi actualele măsuri de austeritate privind remuneraţia mamelor pentru creşterea noilor născuţi.

"Printr-un sondaj sumar în rândul preoţilor noştri, am observat că principala problemă în familie este lipsa celor necesare traiului decent. Dacă societatea nu se preocupă de a crea acest cadru necesar dezvoltării armonioase, apar dereglări şi în societate, pentru că familia este, practic, celula de bază. Vrem să însănătoşim societatea. Haideţi să începem cu familia!", a spus acesta.

PS Crihălmeanu mai afirmă că dezvoltarea civilizaţiei contemporane, datorată unui continuu progres ştiinţific şi tehnologic, dincolo de efectele benefice asupra societăţii, a avut şi consecinţe negative la nivelul filozofiei de viaţă, pentru că a uitat sau a pierdut dimensiunea iubirii.

"Agnosticismul în domeniile teoretice şi utilitarismul în domeniile etice şi practice sunt doar două dintre acestea. Utilitarismul reprezintă civilizaţia producţiei şi a plăcerii, o civilizaţie a «lucrurilor» şi nu a «persoanelor», o civilizaţie în care persoanele sunt confundate cu obiectele. De aici o serie de îngrijorătoare devieri comportamentale contrare doctrinei creştine care ameninţă grav instituţia familiei, celula fundamentală a societăţii şi ca urmare viitorul societăţii bazate pe o autentică civilizaţie a iubirii. Acolo unde libertatea autentică a iubirii lipseşte, se instaurează în scurtă vreme sclavia păcatului şi a patimilor", mai spune PS Crihălmeanu.

PS Crihălmeanu a tras un semnal de alarmă şi asupra faptului că tot mai mulţi români emigrează, iar natalitatea este în continua scădere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PS Florentin: Societatea trebuie să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini familia.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PS Florentin: Societatea trebuie să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini familia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei