Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zi de doliu la Timişoara, în memoria eroilor Revoluţiei din 1989

Instituţiile de stat din Timişoara au arborat, ieri, drapelul naţional în bernă, în timp ce asociaţiile de revoluţionari au organizat mai multe slujbe de pomenire a eroilor Revoluţiei din 1989, deoarece, din 1993, 17 decembrie este zi de doliu în municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toate instituţiile de stat din Timişoara au arborat, ieri, drapelul în bernă, deoarece, din 1993, printr-o hotărâre de Consiliu Local, data de 17 decembrie a fost declarată zi de doliu în municipiu.

De asemenea, Asociaţia "17 Decembrie" a Răniţilor şi Luptătorilor în Revoluţie a organizat, ieri, mai multe manifestări, care au cuprins slujbe de pomenire a eroilor martiri, la Catedrala Mitropolitană şi Biserica Martirilor, şi la Cimitirul Săracilor, unde au fost depuse coroane de flori.

La Cimitirul Eroilor Martiri a fost organizat un parastas în memoria celor care au murit în Revoluţia din 1989.

De la ora 18.00, Asociaţia Suporterilor Timişoreni "Druckeria" a organizat un marş comemorativ, care a început la Catedrala Mitropolitană şi s-a încheiat la Cimitirul Eroilor.

Manifestări dedicate comemorării Revoluţiei vor avea loc şi în zilele următoare. Astfel, sâmbătă, de la ora 10.00, Asociaţia Memorialul Revoluţiei va organiza o deplasare la "locurile de martiraj" din Timişoara.

Duminică, membrii Asociaţiei Memorialul Revoluţiei vor face un pelerinaj la Bucureşti, la Crematoriul "Cenuşa", şi la Slatina, unde a fost aruncată cenuşa celor împuşcaţi în primele zile ale Revoluţiei din 1989.

Luni, la ora 13.00, sirenele vor suna în Timişoara, timp de trei minute, pentru a comemora momentul în care municipiul a devenit primul oraş liber din România.

De la ora 14.00 va avea loc o şedinţă festivă a Consiliului Local Timişoara, iar de la ora 18.00 este programat un concert organizat de Filarmonica "Banatul" şi Fundaţia Academică Culturală Timişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zi de doliu la Timişoara, în memoria eroilor Revoluţiei din 1989.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zi de doliu la Timişoara, în memoria eroilor Revoluţiei din 19890.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei