Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2010 - Anul XV, nr. 283 (4574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Sarmale cu porumb şi morcov

Ingrediente pentru 20 de sarmale: 2 morcovi mari, 50 gr. porumb dulce din conservă, 20 foi de varză, 180 gr. orez, sare, boia de ardei dulce, 30 gr. bulion, 50 ml ulei, 2 cepe, cimbru, 2 roşii mari şi proaspete.

Mod de preparare: ceapa tăiată mărunt se pune la călit, apoi se adaugă morcovul ras şi porumbul. Orezul, după ce a fost spălat şi scurs, se adaugă peste ceapă, morcov şi porumb şi este lăsat câteva minute pe foc. Se amestecă continuu. Se adaugă cimbru, boia dulce, bulion, sare după gust. După ce compoziţia a fost gata, ne ocupăm de foile de varză.

Foile de varză se taie, selectându-se bucăţile în care compoziţia poate fi împachetată cu uşurinţă. În mâna stângă se pune foaia de varză, aproape de încheietura mâinii se aşează puţină compoziţie şi se rulează foaia de varză cu mâna dreaptă. Mâna stângă se strânge căuş pentru a nu lăsa să se desfacă tubul de varză, iar cu degetele de la mâna dreaptă se presează marginile foii de varză spre interior şi astfel se formează sarmaua.

Sarmalele se aşează în straturi succesive, în forma de melc. Când am terminat de pus sarmalele în oală, adăugăm apă cât să le acopere, tăiem două roşii rondele (sau bulion) şi le aşezăm deasupra. După ce au fiert la foc mic, sarmalele se pot lăsa încă 20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

 

Ştrudel cu mere

Ingrediente: 1 pachet de foi de plăcintă; 1 kg de mere; 3 plicuri de zahăr vanilat; 2 linguri de zahăr; 1 lingură de scorţişoară măcinată; câteva picături de esenţă de rom; ulei; 5 nuci.

Mod de preparare: După ce merele au fost tăiate şi răzuite, adăugăm zahărul, zahărul vanilat, scorţişoara şi esenţa de rom. Ungem foile de plăcintă cu ulei şi le punem una peste alta până când terminăm tot pachetul. Peste foi adăugăm amestecul de mere şi rulăm până la jumătate pe lăţime. Apoi, din cealaltă parte, rulăm tot până la jumătate şi tăiem pe jumătate rulourile. Ele trebuie puse cu "încheietură" dedesubt, astfel încât să nu se poată desprindă în timpul coacerii. Le ungem cu ulei iar deasupra punem miez de nucă. Se dă la cuptor (180°C) timp de 30 minute. După ce au fost scoase şi s-au "odihnit” 20 de minute, sunt pudrate cu zahăr. (www.crestinortodox.ro/retete-post/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei