Un mod extrem de uşor de a prepara peştele. Este o reţetă care se pretează excelent la crap.
Ingrediente: un crap de 750 de grame – un kilogram, ulei, două cepe albe mari, 4-5 căţei de usturoi, o linguriţă de cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, un pahar de apă, un pahar de vin alb, un vârf de cuţit zahăr, sare.
Preparare:
- Taie peştele proaspăt (sau dezgheţat) în bucăţi nu prea mari, sărează-le şi lasă-le să stea într-un vas acoperit.
- Prepară următorul sos: căleşte ceapa tăiată mărunt în puţin ulei, apoi adaugă apa şi las-o să fiarbă la foc mic 10-15 minute.
- Adaugă zahărul, usturoiul strivit bine cu lama cuţitului, cimbrul şi bulionul.
- După ce sosul fierbe câteva minute, adaugă vinul, lasă sosul să ajungă din nou la fiert şi pune bucăţile de peşte.
- După ce dă un clocot-două, potriveşte de sare şi lasă să fiarbă acoperit, la foc foarte mic sau în cuptor, până când scade bine sosul.
- Serveşte cu verdeaţă proaspătă pe deasupra şi cu mămăligă sau rondele de cartofi. (sursa: http://retete.eva.ro/mancaruri/crap-cu-sos-articol-27852.html)