Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţetă de post - Cartofi umpluţi cu ciuperci

Ingrediente:

 

Pentru cartofi:
4 cartofi mai mari,
1 conservă ciuperci (sau echivalentul în ciuperci congelate),
1 colţ de pâine de o zi,
2-3 fire verdeaţă,
1-2 linguri făină,
1 ceapă mică,
2 căţei de usturoi,
sare, piper.
 

Pentru sos:
1 conservă roşii în bulion 250gr.
1 ceapă mai mare,
3 linguri amestec de legume congelate,
foi de dafin,
boabe de piper,
puţin oregano,
2 căţei de usturoi,
ulei,
sare sau condiment tip vegeta.

 

Preparare:

1. Se spală cartofii şi se pun la fiert întregi, în coajă, cam 15-20 minute (să nu fie nici tari, nici super fierţi). Se lasă la răcit iar când sunt încă călduţi se scobesc cu linguriţa.
2. În timp ce fierb cartofii se face sosul: se toacă ceapa mare şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă legumele congelate şi 1 cană de apă şi se lasă să se înmoaie bine ceapă. Se adaugă roşiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin şi se mai lasă 5 minute.
3. Umplutură: se mixează toate ingredientele: ciupercile, pâinea înmuiată în apă şi apoi stoarsă bine, ceapă, usturoiul, verdeaţă, făină, condimentele, sarea. Cu această compoziţie se umplu cartofii.
4. Într-un vas se pune sosul, se mai adaugă o căniţă cu apă, se aşeazăcartofii umpluţi, se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor 30-40 minute. Din compoziţia pentru umplutură se mai pot face chifteluţe, care se dau prin pesmet şi de prăjesc în ulei încins. Se potrivesc foarte bine cu cartofi la ceaun. Timp de preparare: circa o oră şi jumătate.


(sursa: www.reteteculinare.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţetă de post - Cartofi umpluţi cu ciuperci.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţetă de post - Cartofi umpluţi cu ciuperci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei