Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţetă de post

Ciorbă delicioasă de fasole

Ingrediente:
- 1kg de fasole boabe
- o ţelină mică, cu tot cu frunze
- 2 morcovi
- o cană de bulion
- 2-3 linguri de făină
- 100 ml de ulei
- tarhon
- sare

 

Dacă fasolea e din anul acesta, nu o fierb în mai multe ape, ci o las în apă peste noapte şi apoi doar schimb apa şi o pun la fiert. Dacă fasolea e mai veche, pe lângă faptul că o înmoi peste noapte, o fierb în 2-3 ape. Acum am avut fasole proaspătă, aşa că am pus-o direct la fiert împreună cu morcovii tăiaţi rondele şi ţelina tăiată în două.

Fasolea proaspătă fierbe destul de repede, aproximativ o oră. În cazul în care faceţi fasole cu ciolan, ciolanul se pune la fiert în acelaşi timp cu fasolea şi zarzavatul. Separat, preparăm rantaşul: încingem uleiul, amestecăm bine cu făina având grijă să nu facem cocoloaşe şi rumenim puţin făina. Apoi stingem cu bulion şi ţinem rantaşul pe foc, amestecând în continuu până când capătă consistenţă. Turnăm rantaşul peste fasole, potrivim de sare, punem tarhonul şi mai lăsăm să dea câteva clocote.

Cam asta e reţeta pentru ciorbă de fasole boabe, şi ciorba nu era completă dacă nu ziceam că se mănâncă cu ceapă roşie, ceapă de apă, din cea care pişcă mai puţin. Tai ceapa peştişori, o pun într-un prosop curat, o presar cu sare şi o strâng bine în pumni. E absolut delicioasă! Pofta bună! (sursa: http://gospodini.blogspot.com/2008/10/ciorba-de-fasole-boabe.html)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciorbă delicioasă de fasole.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ciorbă delicioasă de fasole5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Retete trimis de
(22 nov 2010, 13:56:52
nu stiu cine da aceste retete, dar....sa pui o cana de bulion la o mincare de fasole....! .....nu mai este mincare de fasole, este mincare de bulion............de cind ma stiu, nu am auzit de ceapa rosie taiata si presata in prosop.....da, zdrobita cu tot cu coaja si sarata,da , dar....nu stiu, aud de niste retete care nu sunt ale noastre......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei