Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Dovlecei cu orez

Câţiva dovlecei potriviţi, o ceaşcă orez, 1 morcov, 1 ceapă, 3 linguri suc de roşii, 2 linguri untdelemn, 1 legătură mărar, 1 linguriţă griş sau pesmet, sare, piper.

Spălăm şi curăţăm dovleceii. Îi tăiem în jumătăţi, apoi îi scobim cu atenţie ca să nu se strice pereţii. Ceapa şi morcovul tocate mărunt le călim, adăugăm orezul spălat şi bine scurs, miezul de la dovlecei şi stingem cu 3 ceşti cu apă.

Adăugăm o linguriţă cu griş sau pesmet, mărarul tocat mărunt şi potrivim de sare şi piper. Această umplutură o ţinem în cuptor la un foc potrivit, aproximativ 25 min., până se umflă bine orezul. După ce s-a răcit, umplem dovleceii, pe care îi aşezăm într-o tavă unsă. Băgăm tava în cuptor la un foc potrivit, până se rumenesc puţin. 

După ce s-au rumenit, turnăm sosul de roşii şi mai lăsăm încă 10 min. în cuptor. În umplutură putem adăuga şi 200 g. ciuperci tăiate mărunt. Îi servim calzi.

 

Supă de roşii

12 Roşii, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, 2 linguri chili, sare, piper, 1 l apă minerală, 2 linguri suc de limette, 1/2 ardei gras galben, 1/2 ardei gras verde, 1 castravete.

Se pun 2 roşii deoparte, restul se crestează, se opăresc şi se trec prin jet de apă rece. Se decojesc. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se pasează roşiile decojite cu ceapa, usturoiul şi uleiul de măsline; se adaugă chili, sare, piper şi suc de limette; se completează cu apă minerală şi se dă supa la frigider. Cele 2 roşii rămase se taie felii. Se curăţă de cotoare şi seminţe, ardeii graşi şi castravetele; se taie cuburi. Supa rece de roşii se repartizează în 4 farfurii adânci şi se aşează deasupra legume proaspete.

(sursa: http://gospodinacasei.wordpress.com/2009/08/09/dovlecei-cu-orez/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei