Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Femeile şi tinerii de astăzi, încotro?

Oricare dintre noi, dacă va analiza ceea ce se întâmplă în România şi în general în lume, în mod onest şi imparţial, va observa o decădere şi un regres al omenirii, cu precădere în planul spiritualităţii, culturii, educaţiei şi în multe altele. Este tot mai evident pentru unii că societatea în ansamblul său se îndreaptă şi la noi spre un dezastru. Şi nu credem că exagerăm deloc.

Uitându-ne mai atent în jurul nostru, vedem că vremurile se precipită devenind tot mai tulburi, stresul şi problemele noastre cresc permanent, tot mai mulţi conaţionali se descurajează şi ajung la lehamite şi nepăsare. Conştiinţa civică şi cea naţională (apartenenţa la neamul românesc) sunt în grea suferinţă, dacă nu pe cale de dispariţie! Fiecare devine tot mai preocupat de supravieţuirea personală şi a celor apropiaţi, pentru că nivelul sărăciei creşte de la an la an.

 

Inechităţile sociale sporesc

Aşa-zisa clasă de mijloc se subţiază de fapt, în timp ce prăpastia dintre cei bogaţi şi cei săraci se lărgeşte şi se adânceşte iar inechităţile sociale sporesc.

Mai putem observa că, femeile în general şi cei mai mulţi tineri din ziua de astăzi poartă amprenta schimbărilor din lume în gradul cel mai ridicat. Iar aceste schimbări globalizatoare s-au produs şi se produc mai ales la nivelul mentalului colectiv şi stilului de viaţă individual, sub indirecta dirijare şi manipulare a aşa-zisei elite mondiale (alcătuită după avere, putere, influenţă), formate din indivizi extrem de aroganţi, care sunt foarte siguri că pot face tot ceea ce vor şi îşi propun, cărora nu le pasă câtuşi de puţin de suferinţele altora şi de dorinţele oamenilor, fie chiar uniţi în comunităţi locale şi naţionale.

 

Restructurarea din temelii a fiinţei umane

Aceste schimbări vizează aşadar în special reeducarea femeilor şi tinerilor, prin ştergerea identităţii lor, mentalităţilor şi obiceiurilor tradiţionale şi imprimarea forţată sau nu a altora, aşa-zis moderne. Vom vedea astfel că aproape toată mass-media şi învăţământul de stat acţionează în acest sens. Vom observa că pretutindeni se derulează un diabolic proces de restructurare din temelii a fiinţei umane (îndobitocire), încă de la cea mai fragedă vârstă a copilului. Uitaţi-vă numai cum suntem trataţi inuman ca simpli sclavi consumatori, care trebuie să înghită pe nemestecate şi fără discernământ toate serviciile şi produsele impuse prin publicitatea mass-media aservite intereselor companiilor transnaţionale. Nici ca alegători, cu drept de vot, nu mai contăm.

E suficient să cercetaţi puţin programele TV, emisiunile de la radio, revistele şi cărţile, mai ales cele cărora li se face o mai mare publicitate (şi care evident costă mulţi bani, dar care desigur nu sunt pentru ei o problemă) şi veţi constata şi dumneavoastră că majoritatea covârşitoare a acestora şi-au fixat ca ţintă femeile şi tinerii. Femeile, pentru că frecventează mai des magazinele şi supermarketurile, sunt interesate de industria cosmeticelor etc. Iar tinerii, pentru că din primii ani de viaţă pot fi cu uşurinţă orientaţi şi influenţaţi în dorinţele lor neavând discernământul necesar. Şi care părinţi de astăzi pot refuza mereu ceea ce îşi doresc copiii lor?

 

Noile generaţii devin tot mai rebele

Reeducarea vizează în primul rând femeile, având în vedere faptul că rolul femeii în societate este foarte important, mai ales în ceea ce priveşte educaţia oferită copiilor. Iar prin îndepărtarea lor de tradiţie şi de valorile creştine autentice (ale ortodoxiei) sau prin pasarea responsabilităţii educaţiei şcolii sau societăţii, se grăbeşte procesul de secularizare şi globalizare. Noile generaţii devin tot mai rebele şi descoperă mai greu comuniunea cu Dumnezeu.

Oare câte femei sau părinţi mai asigură o educaţie creştină copiilor lor? Oare de ce se preocupă atât de mult să le ofere dacă s-ar putea totul sub aspect material şi pentru toată viaţa, să le satisfacă toate mofturile posibile şi imposibile? De ce neglijează aproape complet sau în totalitate nevoile lor afective şi spirituale?

Din păcate ceea ce am semănat, acum adunăm. Tot mai mulţi copii nu mai ascultă nici de părinţi, nici de educatori şi profesori, nici de sfaturile preoţilor şi persoanelor vârstnice. Adeseori se transformă într-un gen de tirani. Iar atunci când îşi caută modele, şi le însuşesc privind la televizor ori navigând pe internet, devenind fani unor idoli, care sunt de fapt creaţia mass-media necreştine. În mai tot ceea ce fac, caută ce este ,,cool”, adică la modă.

 

Patimile devastatoare îşi fac loc acolo unde a dispărut credinţa în Dumnezeu

Însă moda este impusă tot de mijloacele de informare în masă, care nu îndrăznesc să condamne pe faţă fumatul, consumul excesiv de alcool şi drogurile, libertinajul ş.a.m.d., ci dimpotrivă le încurajează într-o manieră mai mult sau mai puţin vădită. Aceste vicii duc la depersonalizare, alienare, depresie şi în final la sinucidere.

Să luăm de pildă numai cazul sinuciderii recente a solistei Mădălina Manole, care prin comentariile apărute în mass-media a umplut de compasiune inimile a multor români. Însă s-a omis să se spună ceea ce era mai important. E vorba de suflet şi de credinţă. E foarte trist faptul că un om poate ajunge atât de uşor la suicid (păcat foarte greu, care nu se iartă) pentru simplul motiv al pierderii frumuseţii fizice şi iubirii de sine. Da, pentru că în mesajul lăsat se insistă pe aspectul fizic, cuvânt reprodus cu majuscule.

Astfel de evenimente indică fără putinţă de tăgadă un simptom grav la bolii care macină astăzi societatea contemporană, şi anume necredinţa. Atâtea patimi devastatoare îşi fac loc acolo unde a dispărut credinţa în Dumnezeu şi în ajutorul divin. Iar deznădejdea se pare că se răsfrânge asupra a tot mai multor oameni.

(de Radu IACOBOAIE)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile şi tinerii de astăzi, încotro?.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Femeile şi tinerii de astăzi, încotro?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei