Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Credincioşii au aşteptat şi zece ore ca să ajungă la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva

Rândul pelerinilor ce aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, se întinde pe un kilometru, la coadă aflându-se, ieri la prânz, aproximativ 10.000 de credincioşi, care au aşteptat şi zece ore ca să ajungă la raclă.

Numărul pelerinilor veniţi să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a crescut ieri faţă de zilele precedente, astfel că, potrivit estimărilor Jandarmeriei ieşene, la coadă se află aproximativ 10.000 de oameni, timpul de aşteptare până a ajunge la raclă fiind de zece ore.

"Azi (ieri - n.r.), numărul credincioşilor veniţi la Mitropolie a crescut. Coada se întinde pe un kilometru, patru străzi din vecinătatea Mitropoliei fiind închise. Sunt cam 10.000 de pelerini care aşteaptă la rând, iar timpul de aşteptare s-a dublat faţă de ziua de ieri (marţi - n.r.), ajungând la zece ore. Nu sunt probleme, oamenii vin şi se aşează la rând, se închină şi pleacă", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei ieşene.

În noaptea de marţi spre miercuri, aproximativ 20 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, apelând la cadrele medicale din cadrul punctul de prim-ajutor al Crucii Roşii, instalat chiar în curtea Mitropoliei.

"Au fost şi temperaturi scăzute, de aproape zero grade, iar pe fondul oboselii, oamenii s-au simţit rău. Unii au leşinat, au primit medicamentele necesare, apoi s-au întors din nou la coadă", a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

Unul dintre pelerini, o femeie de 57 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, fiind adusă de membrii familiei, după ce a leşinat în timp ce stătea la coada de la Mitropolie.

"Pacienta are antecedente cardiace şi metabolice. Când a ajuns la spital, femeia avea greţuri, vărsături şi un episod sincopal. A fost preluată rapid de medicii de urgenţă şi este în curs de evaluare şi stabilizare. Pacienta spune că doreşte să se întoarcă la Mitropolie pentru a se ruga", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, şeful UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfântului Maxim Mărturisitorul, aduse din Grecia, a fost scoasă, luni, din Catedrala Mitropolitană, fiind aşezată într-un baldachin pe esplanada Catedralei.

Momentul culminant al acţiunilor religioase de la Iaşi este programat să aibă loc joi, 14 octombrie, când în curtea Catedralei ieşene va fi oficiată Sfânta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, socotită ocrotitoarea întregii Moldove.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Credincioşii au aşteptat şi zece ore ca să ajungă la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Credincioşii au aşteptat şi zece ore ca să ajungă la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei