Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pilde creştine

În rugăciune, ne jertfim pentru alţii

"Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii. Rugaţi-vă şi pentru mine, ca să mi se dea mie cuvânt, când voi deschide gura mea, să fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei, pe care o binevestesc, în lanţuri, ca să vorbesc despre Evanghelie, fără sfială, precum şi trebuie să vorbesc. Iar ca să ştiţi şi voi cele despre mine şi ce fac, Tihic, iubitul frate şi credinciosul slujitor întru Domnul, vi le va aduce la cunoştinţă pe toate; l-am trimis pe el la voi, pentru aceasta, ca să aflaţi cele despre noi şi să mângâie inimile voastre. Pace, fraţilor, şi dragoste, cu credinţă de la Dumnezeu-Tatăl şi de la Domnul Iisus Hristos. Harul fie cu toţi care iubesc pe Domnul nostru Iisus Hristos întru curăţie." (Efeseni 6, 18-24)

 

A-l pomeni în rugăciune pe cel de lângă tine înseamnă a afirma că el există

Sfântul Pavel pomeneşte şi cere să fie pomenit în rugăciuni. A pomeni pe altul, a ne ruga pentru alţii este o temă adânc înrădăcinată în spiritualitatea noastră. Noi nu mai avem timp să ne rugăm pentru noi, să ne expunem nevoile, căutările, suferinţele noastre, în faţa Domnului, cu atât mai puţin avem timp să ne rugăm pentru semeni. De fapt, aici este vorba de relaţia cu ceilalţi, de modul în care gestionăm legătura cu familia, cu vecinii, cu prietenii. Dacă fizic suntem din ce în ce mai aproape unii de alţii, spiritual ne înstrăinăm şi ne izolăm. Ne-am îndepărtat unii de alţii, nu ne mai pomenim, nu mai vorbim unii către alţii, nu mai avem încredere în cei care ne sunt aproape. Omul de astăzi îşi trăieşte singur suferinţele şi nu mai are disponibilitate să participe afectiv la suferinţele semenilor săi. Aproapele contează în măsura în care te poţi folosi de el sau te ajută. Doar câteodată unele campanii de sensibilizare sau unele cazuri dramatice trezesc sentimentele umane din noi, atitudini ce ar trebui să fie permanente, constante. A-l pomeni în rugăciune pe cel de lângă tine înseamnă a afirma că el există, el contează şi ai încredere în el. De asemenea, în rugăciune, noi ne jertfim pentru alţii, dăruim din timpul nostru pentru a umple de bucurie timpul altora. A pomeni pe cineva la rugăciune înseamnă şi a-i dărui viaţă din viaţa ta, el este pentru tine un om care trăieşte. Atunci când te cerţi cu vecinul, iar apoi îl pomeneşti la rugăciunea ta, dispare orice dispută şi separare, iar imediat doreşti să te împaci, pentru că doar rugăciunea duce la pace. Biserica poate să vindece înstrăinarea, iar din acest motiv biserica a fost aşezată în mijlocul comunităţii, pe locul cel mai înalt, astfel încât crucea jertfei şi a iertării, de pe turlă, să fie un reper în atitudinile noastre. (Ciprian OLINICI, www.ziarulumina.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În rugăciune, ne jertfim pentru alţii.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
În rugăciune, ne jertfim pentru alţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumoase cuvinte. De-ar fi si puse in practica... trimis de
(27 sep 2010, 12:01:38
Foarte frumos spus. Cu parere de rau, trebuie sa constatam ce ceea ce nu au distrus comunistii si securitatea cu ateismul impus, a distrus democratia aducandu-ne mai jos decat animalele. Fiecare are nevoie de bani, insa de multe ori ajungem sa traim chiar ca in jungla, fiecare mult prea mult doar pentru el. Nu ne mai pasa de cel de langa noi, decat daca ne iese ceva din asta. Diferenta dintre alte animale si crabi o stiti? Pune orice animale intr-o cusca fara capac deasupra si vei vedea cum se ajuta unele pe altele sa iasa. Crabii, daca il lasi intr-un vas cu doar un lat de palma mai inalt decat ei, nu va iesi unul. Se vor trace unul pe altul in jos care sa iasa primul. Exact asa fac majoritatea in ziua de azi. Chiar mai rau. Fara credinta in Dumnezeu si dragoste sincera pentru aproapele, nu suntem cu NIMIC mai presus de animale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei