Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un templu vechi de 3.000 de ani, descoperit în Iordania

Un templu vechi de 3.000 de ani, din epoca fierului, mai precis din perioada regatului biblic al lui Moab, a fost descoperit în timpul unor săpături arheologice efectuate în Iordania, a anunţat Departamentul pentru antichitate din această ţară, citat de AFP.

O echipă de arheologi de la Departamentul pentru antichitate din Iordania şi de la Universitatea din La Sierra (SUA) a descoperit templul luna trecută, la Khirbat Atruz, în apropiere de Madaba, un oraş situat la circa 38 de kilometri la sud de Amman.

Templul datează din perioada 1.200 - 539 î.e.n., potrivit unui comunicat, are trei etaje, un sanctuar cu mai multe loji şi o curte deschisă. Acesta este "cel mai mare şi complex templu descoperit vreodată în regiune", indică arheologii, care au dezgropat peste 300 de obiecte moabite, inclusiv o figurină reprezentând un animal cu patru labe - zeul Hadad. Au mai fost descoperite patru altare şi o construcţie care oferă indicaţii despre religiile practicate în zonă.

"Unul dintre altare poartă influenţe artistice egiptene şi asiriene, ceea ce indică posibile contacte între locuitori şi civilizaţiile vecine", potrivit comunicatului.

Săpăturile au debutat la Khirbat Atruz în 2000.

Zona este considerată unul dintre cele mai importante oraşe moabite din istorie.

Vechiul regat biblic al lui Moab era situat pe malul oriental al Iordanului, la nord de ţărmurile Mării Moarte, în actuala Iordanie. Moabiţii erau probabil triburi cananeene care s-au stabilit în zonă în jurul secolului al 14-lea î.e.n. Una dintre capitalele regatului a fost Ar, în valea Arnon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un templu vechi de 3.000 de ani, descoperit în Iordania.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un templu vechi de 3.000 de ani, descoperit în Iordania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei