Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă

Smerenia nu este un complex psihologic de inferioritate

"Pavel, chemat Apostol al lui Hristos, prin voia lui Dumnezeu, şi fratele Sostene, Bisericii lui Dumnezeu care este în Corint, celor sfinţiţi în Iisus Hristos, celor numiţi sfinţi, împreună cu toţi cei ce cheamă numele Domnului nostru Iisus Hristos în tot locul, şi al lor şi al nostru: vouă şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul nostru Iisus Hristos. Mulţumesc totdeauna Dumnezeului meu pentru voi, pentru harul lui Dumnezeu, dat vouă în Hristos Iisus. Căci întru El v-aţi îmbogăţit deplin întru toate, în tot cuvântul şi în toată cunoştinţa; astfel mărturia lui Hristos s-a întărit în voi, încât voi nu sunteţi lipsiţi de nici un dar, aşteptând arătarea Domnului nostru Iisus Hristos, care vă va şi întări până la sfârşit, ca să fiţi nevinovaţi în ziua Domnului nostru Iisus Hristos. Credincios este Dumnezeu, prin Care aţi fost chemaţi la împărtăşirea cu Fiul Său Iisus Hristos, Domnul nostru." (I Corinteni 1, 1-9)

Conform obiceiului din Antichitate, autorul - Sfântul Apostol Pavel - se prezintă la începutul scrisorii sale. Prin aceasta, el nu vrea să-şi scoată în evidenţă propria persoană, ci să dea autoritate scrisorii sale. Desigur, nu este vorba de o scrisoare personală adresată unei singure persoane, ci de o scrisoare "oficială" către Biserica din Corint.

 

Slujirea Apostolului are autoritate numai prin multă smerenie

Aceste scrisori erau citite în cadrul liturgic, în faţa întregii comunităţi, înainte sau după frângerea pâinii. Epistolele Noului Testament sunt mărturia şi mărturisirea Evangheliei, propovăduirea şi tâlcuirea mesajului Mântuitorului Hristos.

Alături de mărturie trebuie să existe şi persoana care mărturiseşte, martorul. Sfântul Pavel nu împărtăşeşte propuneri şi păreri personale, ci scrie în calitate de Apostol, împuternicit al Mântuitorului. Dar ce înseamnă numele de "Pavel"? Tradus, "Pavel" înseamnă "cel mic", "cel neînsemnat".

Slujirea Apostolului are autoritate numai prin multă smerenie. Apostol chemat şi împuternicit de Hristos Domnul şi totuşi un om smerit.

 

Smerenia este conştiinţa de sine

Smerenia creştină nu este o teamă care cedează în faţa oamenilor, nu este un complex psihologic de inferioritate sau un servilism prefăcut, ci smerenia este conştiinţa de sine, precum şi conştiinţa alegerii şi a slujirii. Adevărata smerenie îl pune în valoare pe omul de alături, de fapt, te pune pe tine în valoare prin relaţia cu aproapele.

A fi smerit înseamnă a cunoaşte locul unde te afli, a respecta limitele fireşti şi a evalua cu mult discernământ "încrederea în sine".

(Ciprian OLINICI)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Smerenia nu este un complex psihologic de inferioritate.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Smerenia nu este un complex psihologic de inferioritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei