Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune caritabilă

În vizită la bătrânii de la Aşezământul creştin filantropic din Bogdăneşti

Încă din primele veacuri creştine, un rol esenţial al Bisericii a fost ajutorul acordat celor nevoiaşi, după cum foarte frumos ne dă mărturie Evanghelistul şi Apostolul Luca în Faptele Apostolilor, Cap. IV, vers.34-37. În acest context se înscrie şi iniţiativa filantropică a Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” –Suceava de ajutorare a bătrânilor de la Aşezământul creştin filantropic "Acoperământul Maicii Domnului" din Bogdăneşti, de sub oblăduirea părintelui paroh Gheorghe Loghinoaia. Predica părintelui paroh Viorel-Ioan Vârlan, Parohia „Naşterea Maicii Domnului”, a sensibilizat câteva cadre didactice: înv. Dorina Fărtăiş (Şc. nr.8 Suceava), înv. Adriana Grădinariu (Şc. „Ion Creangă” Suceava), înv. Laura Chiticariu (Şc. nr.10 Suceava) şi înv. Liliana Cojocariu (Şc. Vereşti), care, împreună cu un grup de elevi, părinţi şi alţi oameni de bine, au participat sâmbătă, 20 martie a.c., la împărţirea de ajutoare celor 88 de bătrâni, din care 22 se află în imposibilitatea fiziologică de a se ridica din pat, la aşezământul filantropic de la Bogdăneşti.

 

Daruri pentru 88 de bătrâni

În cuvântul de mulţumire adresat celor prezenţi la această acţiune caritabilă, părintele paroh Gheorghe Loghinoaia a subliniat: „...aţi fost îndrumaţi de Îngerul Domnului să faceţi această faptă bună, pentru cei 88 de bătrâni pe care îi întreţinem în cele două clădiri ale aşezământului, iar darul dumneavoastră s-a înmulţit din bunătăţile pământului...suferinţa este o boală a sufletului care duce spre singurătate. Mulţi dintre aceşti nevoiaşi au copiii, care, plecaţi la lucru în străinătate, i-au uitat...şi astfel, ei au ajuns în acest loc. Fapta dumneavoastră de azi este de la Dumnezeu, deoarece sunteţi sensibili la suferinţele altora. Dacă un om ajunge în suferinţă, trebuie să-l iubim, conform poruncii scripturistice: „...să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi...” . Bogăţia, nu înseamnă, aşadar, bani mulţi, ci o inimă curată, iar, comoara noastră nu este pe pământ. Aici, noi trebuie să înmulţim bunătatea prin fapte de milostenie care sunt bineplăcute în faţa lui Dumnezeu. Fapta bună să nu fie de faimă sau de laudă. Fără Biserică, nu există mântuire.” În alocuţiunea sa, părintele Vârlan a întărit câteva precepte creştine: „...contează foarte mult cum îi educăm pe copii, dar, această educaţie de bază, trebuie transpusă în credinţă. Cum îi educăm, aşa-i vom avea: milostivi, buni, altruişti. Dumnezeu îi va lăuda pe credincioşi, iar pe cei buni societatea”.

 

Solidaritate

La această acţiune filantropică, de colectare şi distribuire de ajutoare, Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, prin bunăvoinţa părintelui stareţ Vartolomeu Chira, a pus la dispoziţia Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” Suceava, o maşină din partea stăreţiei pentru ca: „...timp de trei zile să colectăm şi să transportăm la Bogdăneşti circa 4,5 tone de ajutoare, în principal alimente, în care intrau o cantitate însemnată şi din partea parohiei noastre”, ne-a declarat unul dintre consilierii parohiali. Tot el a ţinut să precizeze că: „...am colectat şi de la enoriaşii din satele Frătăuţii Noi şi Hurjuieni, iar doamna profesoară Maria Cîrnaci, pensionară din Milişăuţi a sensibilizat un număr de peste 30 de familii, incluzând şi credincioşi din satele Iaslovăţ şi Bădeuţi, pentru a contribui la acest fond de ajutorare a celor nevoiaşi. Primarul din Iaslovăţ, Ioan Cotoară, a trimis la Bogdăneşti 100 de pâini proaspete”. „Nu cantitatea în sine a ajutoarelor a contat, ci, dragostea cu care cele peste 30 de familii au dăruit bătrânilor din avutul lor”, a concluzionat Maria Cîrnaci. Elevii care au însoţit pe coordonatorii de proiect, cl.III-IV, au susţinut, în faţa bătrânilor, un mic recital pe acorduri de chitară, care a descreţit frunţile celor prezenţi. Coordonatoarele de proiect ne-au declarat că:”...i-am sensibilizat pe aceşti copiii, ca să poată conştientiza că există oameni disperaţi pe lumea aceasta care, eminamente, au nevoie de ajutor”.

 

Pelerinaj la Bogdăneşti, de Buna Vestire

Pe 25 martie, de marea sărbătoare a Bunei Vestiri, la Bogdăneşti, se va desfăşura un pelerinaj cu sfintele moaşte din centrul satului spre aşezământul de bătrâni, sub egida „Noi metode creştine de menţinere şi susţinere a vieţii în perioada senectuţii, prin pace sufletească şi vindecare prin credinţă”, după cum a subliniat preotul paroh Gheorghe Loghinoaia şi la care sunt aşteptaţi să participe, la procesiune şi Sfânta Liturghie peste 100 de preoţi slujitori. (Adrian POPOVICI)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În vizită la bătrânii de la Aşezământul creştin filantropic din Bogdăneşti.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
În vizită la bătrânii de la Aşezământul creştin filantropic din Bogdăneşti4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei