Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Biblia - verset cu verset

Despre curaj, ca o strângere de mână

Facerea 19, 16: „Dar fiindcă el zăbovea, îngerii, din mila Domnului către el, l-au apucat de mână pe el şi pe femeia lui şi pe cele două fete ale lui.”

Este indiscutabil că Lot şi soţia sa au crezut cele mărturisite de îngerii Domnului. Faptul că „el zăbovea” se datorează greutăţii de a părăsi acele locuri unde s-a stabilit împreună cu familia sa şi de a lăsa acolo toată averea acumulată prin muncă. În confuzia şi zăpăceala momentană, Lot a zăbovit, nehotărât fiind cu privire la ce trebuia să ia cu el în timpul fugii. Reacţia sa contrastează cu reacţia patriarhului Avraam care „a plecat, cum îi zisese Domnul” (Facerea 12, 4), atunci când fusese chemat de Dumnezeu pe când se afla în ţinuturile Haranului. De aceea, acum, îngerii Domnului „l-au apucat de mână” pe Lot şi pe soţia lui şi pe cele două fete ale lor pentru a-i încuraja, după cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur: „Luându-i de mână, le-a dat curaj şi le-a întărit râvna, ca frica să nu le macine puterea. Pentru aceea a adăugat «din mila Domnului» (ori «pentru că s-a îndurat Domnul de dânsul», după alte traduceri). Pentru că Dumnezeu a socotit că Lot merită să scape, de aceea îngerii i-au apucat de mână pe toţi, vrând să le dea curaj”.

Scriptura vorbeşte acum pentru prima dată despre cei doi Oaspeţi ca despre nişte îngeri, numindu-i ca atare. Îndemnul lor pentru cei din familia lui Lot era firesc, de vreme ce Domnul S-a milostivit de Lot şi familia sa. „Nu zăbovi, îi spun îngerii, are să vină acum peste ei prăpădul. Scapă-te pe tine, pe femeia ta şi pe cele două fete ale tale. Cei care n-au vrut să asculte de sfatul tău nu după mult timp vor pieri ca toţi ceilalţi. Deci nu zăbovi ca să nu pieri şi tu cu nelegiuiţii aceştia”, a subliniat Sfântul Ioan Gură de Aur. (Lucian APOPEI)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre curaj, ca o strângere de mână.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despre curaj, ca o strângere de mână5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei