Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dulciuri de post

Prăjitură cu halva şi miere

Pentru foi îţi trebuie:

16 linguri apă în care ai dizolvat o lingură bulion

16 linguri ulei

1 praf de copt

6 linguri zahăr

făină cât cuprinde

Pentru umplutură îţi trebuie:

1 pachet mic (250 g) de halva de cacao

1,72 kg mere

100 g zahăr

puţin ulei

Foile se pregătesc:

Amesteci toate ingredientele şi adaugi făina cât să iasă un aluat potrivit de tare, din care coci 4 foi pe fundul tăvii.

Pentru umplutură:

Razi merele, apoi le căleşti foarte bine cu puţin ulei şi zahăr.

Atenţie! Merele le scurgi bine după ce le razi şi poţi folosi sucul rezultat în loc de apă cu bulion pentru foi.

După aceea, razi halvaua peste merele rase şi amesteci bine.

Umpli foile cu această compoziţie.

Dacă vrei să iasă mai moale, poţi însiropa foile cu apă şi zahăr.

 

Gogoşi de post aromate

Îţi trebuie:

3 ceşti de apă

1 ceaşcă de ulei

1 ceaşcă de zahăr

drojdie proaspătă cât o nucă mare

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

1 linguriţă sare

1 plic de zahăr vanilat

500-600 g făină.

Pregăteşti aşa:

Dizolvi drojdia în puţină apă caldă cu o linguriţă zahăr.

Amesteci într-un vas apa caldă cu uleiul, zahărul, sarea şi mirodeniile.

Frămânţi bine, având grijă ca aluatul obţinut să fie moale.

Laşi aluatul la căldură.

Întinzi o foaie de un centimetru grosime şi tai gogoşile cu un pahar trecut mereu prin făină.

Laşi gogoşile pe masă timp de 15 minute să mai crească.

Le prăjeşti în ulei încins, apoi le presari cu zahăr pudră sau le serveşti cu dulceaţă. Pregătire: 90 minute (sursa: www.bucatarul.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dulciuri de post.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dulciuri de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei