Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii

Comuniunea începe cu sinceritatea conştiinţei tale

Ca să faci ceva valoros, fundamental pentru tine și pentru alții trebuie să pleci de la sinceritatea cu care te privești…și îi privești pe cei de lângă tine. În măsura în care îți asumi ceea ce faci și faci cât mai bine ceea ce faci, cu siguranță, că veți sensibiliza și dinamiza și pe alții, care te văd, care te ascultă, care te citesc…
Astăzi m-am bucurat să stau de vorbă cu autorul acestui blog, cu părintele Marius Constantin Dincă, colegul nostru de Seminar, și să îmi spună că citește zilnic Teologie pentru azi (lucru pe care mi l-a dovedit din plin) și că vrea să se apuce de creat conținut de online, dar că are necunoscute, ca de început, în domeniul online.
M-am bucurat să îl ajut și…mă bucur să fac asta cu orice preot sau teolog mai în vârstă sau mai tânăr, care vor să se dedice și mai mult celorlalți. Nu mai trebuie să stăm baricadați doar la parohia noastră, doar la localitatea noastră, doar la țara noastră…pentru că trăim în era mondializării comunicativității.

 

Dacă ești serios cu tine vei fi serios și cu alții

Ca să fii cu alții, trebuie să comunici. Și ca să comunici trebuie să comunici cu conștiința ta, cu conștiința ta de preot, ca în cazul gazdei noastre, cu conștiința că vrei să-l ajuți pe aproapele tău, oricare ar fi el.
Da, comuniunea și comunicarea încep cu sinceritatea cu care te raportezi la sufletul și la mântuirea ta! Dacă ești serios cu tine vei fi serios și cu alții. Și astfel, orice vei încerca să faci pentru alții la nivel online sau în viața de zi cu zi vor purta amprenta persoanei tale, a ceea ce ști tu.
Și comunicarea duce la comuniune! Numai dacă te arăți așa cum ești poți să găsești și alți oameni dornici de comunicare interpersonală. Numai dacă vii spre alții, vor venii și alții spre tine. Însă comuniunea e o expresie a maturității comunicării noastre.
Și astăzi, părintele Marius ne-a dovedit că ne cunoaște mai mult, intensiv, mai bine decât înainte, pentru că ne-a citit zilnic, pentru că s-a schimbat odată cu noi, a simțit bucuriile și durerile noastre odată cu noi, lucru care se petrece cu fiecare creator de online în parte și cu fiecare dintre cititorii săi.

 

Trebuie să înveți să ieși spre alții

Însă acest lucru nu se putea petrece (adică o mai bună cunoaștere a cuiva), dacă noi nu inițiam comunicarea despre noi și despre valorile noastre, despre crezurile noastre. Ca să înceapă comuniunea trebuie să înveți să te comunici, să ieși spre alții. Și pastorația noastră online e o ieșire spre alții, o ieșire din anonimat pentru a fi ai tuturora.
Fie ca Dumnezeu să ne bucure prin părintele Marius Constantin Dincă, ca și prin alți confrați, cu darurile sale personale! Și acestea să fie ziditoare pentru cei care vor veni ca să îl citească.

( Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș, sursa: http://antimis.wordpress.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuniunea începe cu sinceritatea conştiinţei tale.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comuniunea începe cu sinceritatea conştiinţei tale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei