Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Prin adevăr ne dobândim libertatea şi mântuirea!

O veste recentă mi-a bucurat sufletul. Sub altarul unei biserici din Roma, arheologii italieni au descoperit moaştele Sfântului Pavel, cel supranumit „Apostolul Neamurilor” şi căruia îi datorăm multe din învăţăturile şi scrierile Noului Testament. M-am întrebat fireşte, de ce nu a fost descoperit până acum. Dar, mai importantă decât găsirea unui astfel de răspuns, trebuie să mărturisesc că e un semn divin în aceasta.
Astăzi, într-o lume tot mai secularizată, este pilduitoare viaţa Sfântului Apostol Pavel, cel care fusese cândva un mare prigonitor al creştinilor (cunoscut sub numele de Saul din Tars) şi care ulterior a fost convertit în chip minunat de către Dumnezeu (arătându-i-se pe cale) devenind unul din marii apostoli ai neamurilor. La fel şi noi, creştinii, trebuie să ne lepădăm pe cât ne stă în putinţă de toate grijile şi bunurile lumeşti, pentru a le dobândi în schimb pe cele cu adevărat importante şi anume pe cele cereşti.
Pentru a ne întări în credinţă şi în faptă, cred că e necesară lectura, din când în când, a Noului Testament sau unor părţi din acesta. Vă mărturisesc, că în urmă cu mulţi ani, lectura Bibliei şi îndeosebi a Epistolelor de la sfârşitul ei, mi-au schimbat radical viaţa. Am descoperit parcă o lume nouă, o lume a dragostei sau iubirii creştine.
Amintiţi-vă şi ceea ce spunea cândva părintele Ilie Cleopa: „Dacă înţelepciunea şi cunoaşterea Scripturii ar fi împreună la om, acestea ar fi ca şi doi ochi în trup, văzând toate în chip desăvârşit.”
Biblia trebuie înţeleasă numai în spiritul în care a fost scrisă, şi nicidecum precum fac sectanţii de diverse orientări. O interpretare duhovnicească înseamnă ca şi în cazul legilor omeneşti de altfel, o interpretare în spiritul legii sau în duhul adevărului. Să nu facem acest lucru după cum ne taie capul pe fiecare, cum ne îndemna pastorul Martin Luther. De pildă, luând cel mai simplu caz cu putinţă, să nu interpretăm dragostea de care vorbeşte Sfântul Apostol Pavel drept dragostea fizică dintre femeie şi bărbat, ori mai rău, dintre parteneri de acelaşi sex. Aici este vorba despre altceva, despre dragostea dintre oameni, cea duhovnicească, sau dragostea întru Hristos. Iubind semenul nostru, oricare ar fi el (doar vrăjmaş al Bisericii să nu fie, pentru care ne putem doar ruga, iar aceasta e până la urmă tot iubire) şi ajutându-l, noi dăm dovadă că-L iubim pe Hristos. Iar Hristos este modelul nostru de viaţă suprem.
În condiţiile actuale, trebuie să recunoaştem puterea colosală a informaţiei şi faptul că informaţia a devenit vitală pentru supravieţuirea noastră. Cine controlează şi manipulează astăzi informaţia reală, de care cu toţii avem nevoie şi o deţine exclusiv pentru sine, nu poate urmări altceva decât întărirea poziţiei sale, puterea şi dominaţia absolută, supremaţia oarbă şi iraţională asupra tuturor celorlalţi. Iar la această putere nu mai vrea sau nu mai poate să renunţe, decât cu o foarte mare greutate.
Noi nu ne putem supune sclaviei moderne, care şi-a propus să ne anuleze gândirea, voinţa, conştiinţa şi libertatea. Noi nu putem suporta paralizia genei gândirii. Noi trebuie să mergem pe principiul sănătos potrivit căruia «Nimeni nu poate să gândească în locul tău şi nimeni nu trebuie să gândească în locul tău!»
Numai Adevărul şi cultul său, poate să ne redea tuturor, întreaga libertate şi demnitate. Numai Adevărul este mai presus de toate şi de toţi. Numai Adevărul ne poate face liberi! Liberi într-adevăr, atât în interior cât şi în exteriorul nostru …
Trăirea activă a ortodoxiei şi a creştinismului în general, se opune trăirii în religia luciferică a banului sau în cultul lui Lucifer.
Duşmanul nevăzut „lucrează” şi el, dar nu pentru a crea ceva, pentru că nu aceasta e menirea lui, ci pentru a distruge mereu creaţia divină şi a ne depărta de adevărata credinţă. Se poate ca el să aibă rolul său în „economia” acestei creaţii, pentru a-i determina pe oameni să-l respingă, să reflecteze şi în felul acesta, să se apropie de Dumnezeu. Singura noastră salvare este deci, să ne apropiem de Dumnezeu, de adevăratul Dumnezeu, Care şi-a dat Fiul pentru mântuirea noastră, cu smerenie şi iubire, să împlinim poruncile învăţăturilor creştine şi să ne iubim aproapele nostru ca pe noi înşine, conform poruncii Sale.
Să încercăm prin urmare a combate pe cât ne stă în putinţă individualismul, individualismul globalizării de astăzi (care înlocuieşte şi suprimă persoana divino-umană), acel individualism al democraţiei la care face referire părintele Dumitru Stăniloae când afirma că „este egoism feroce care destramă naţiunea, destramă familia, destramă breasla…”, pe care îl regăsim şi în individualismul protestant, despre care Simion Mehedinţi spunea că „afirmă o autonomie împinsă uneori până aproape de anarhie”, care „pune libertatea de conştiinţă a individului mai presus de orice interes al comunităţii, prin urmare şi al statului”. „Rezultatul a fost o sumedenie de secte şi de dizidenţe în mijlocul sectelor.”
Să ne rugăm fierbinte Sfântului Apostol Pavel, să ne ajute să luptăm mai mult cu păcatele şi ispitele acestei lumi, dar şi cu vrăjmaşii Bisericii. Semnul divin de care am pomenit mai sus, nu poate fi în opinia mea, decât vremea unui nou apostolat, într-o epocă de tot mai aprigă prigoană împotriva valorilor spirituale şi Tradiţiei lăsate de Sfinţii Părinţi ai creştinismului ortodox.

(Radu IACOBOAIE)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prin adevăr ne dobândim libertatea şi mântuirea!.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prin adevăr ne dobândim libertatea şi mântuirea!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HABOTNICIA NOASTRA ORTODOXA ! trimis de
(27 ian 2010, 12:11:31
Cine nu-i ca noi, trebuie exclus,indepartat,fiindca numai noi detinem ADEVARUL! Cat de falsa este aceasta doctrina si cat de departe ne situiaza in lumina ADEVARULUI BIBLIC ! Oare a spus cuiva IISUS in toata lucrarea Lui mesianica: " URMASILOR MEI PE PAMANT LE PORUNCESC SA FIE " ORTODOCSI",sa fie "CATOLICI", sa fie "PROTESTANTI" ? IN NICI UN CAZ ! TUTUROR OAMENILOR LE-A SPUS DOAR UN SINGUR LUCRU : " POCAITI-VA , CA IMPARATIA CERURILOR ESTE APROAPE" ! Aceasta-i esenta crestinismului si drumul spre vesnicie: POCAINTA OMULUI !Restul,toate formele de religii si secte crestine au avut ca nastere NEASCULTAREA de SFANTA SCRIPTURA,DE CELE 10 PORUNCI,MANDRIA SATANICA A OMULUI! Daca OMUL nu va duce o viata de POCAINTA, O VIATA PLACUTA DOMNULUI, eticheta aia de "ortodox",de "catolic" sau "protestant" care o poasta cu mare trufie pe frunte NU INSEAMNA NIMIC, si valoreaza in fata lui DUMNEZEU la fel cam cat valoreaza o ceapa degerata...CINE ARE OCHI DE VAZUT SI URECHI DE AUZIT, SA VADA SI S-AUDA!
2.   "IUBESTE-TI APROAPELE CA PE TINE INSUTI" ! trimis de
(27 ian 2010, 12:31:44
...A SPUS DOMNUL IISUS HRISTOS ! Aproapele nostru este si cel pe care il iubim dar mai ales cel pe care "nu merita sa-l iubim",si pe hot si pe talhar si pe ucigas si pe homosexual si pe "sectant",si PE TOTI,PE ABSOLUT TOTI OAMENII ! A spus oare El undeva ca pe "VRAJMASII BISERICII"( ce denumire tampita si satanica), pe musulmani sa nu-i iubim,pe atei sa nu-i iubim,pe sodomiti sa nu-i iubim,"pe pocaiti"...sa nu-i iubim? DEPARTE DE DOMNUL ASA CEVA, CEL CARE NE PORUNCESTE IN SFANTA BIBLIE,CA IUBIREA NOASTRA SA MEARGA PANA ACOLO INCAT..."IUBITI PE VRAJMASII VOSTRI" !De aici se vede cat de habotnica fac unii ortodoxia umpland-o de tot lumescul si indepartand-o in mod inconstient de ADEVARURILE SI PORUNCILE LUI DUMNEZEU ! DOMNUL IISUS PE CRUCE SI-A DAT VIATA PENTRU ABSOLUT TOTI OAMENII,CA TOTI OAMENII,FARA DEOSEBIRE,PRIN POCAINTA, PRIN TOTALA NADEJDE IN IISUS HRISTOS SA POATA SPERA LA VESNICIA SA ! DUMNEZEU SPUNE DESPRE SINE CA.."DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE"! URA N-ARE CE CAUTA INTRE OAMENI !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei