Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cronica religioasă

Singura biserică din Suceava care are moaştele Sf. Nicolae îşi sărbătoreşte duminică hramul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Biserica „Sf. Nicolae” din curtea spitalului vechi Suceava, singura parohie care are fragmente din moaştele Sf. Nicolae, îşi sărbătoreşte duminică, 6 decembrie, hramul bisericii. Duminică, utrenia începe la ora 7:30, şi continuă cu Sfânta Liturghie.
Rugăciunile vor începe însă de sâmbătă, de la ora 16:00, cu slujba de priveghere. La această slujbă de seară va participa şi ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi.
În biserică, ducă cum ne-a spus părintele Constantin Diaconaşu, se află moaştele (fragmente) a peste 70 de sfinţi, aşezate într-o raclă de argint. La intrarea în biserică, credincioşii sunt întâmpinaţi de chipul Sf. Nicolae, realizat din mozaic.
În această binecuvântată biserică se mai află şi Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de Minuni care a lăcrimat de două ori: la Sfânta Liturghie de pe 31 august 2003 - când se sărbătoarea „Brâul Maicii Domnului” şi anul trecut, în ziua de „Florii”. Mii de oameni suferinzi de cele mai grele boli s-au vindecat cu ajutorul rugăciunilor care se fac în acest lăcaş de închinăciune, dar în primul rând prin încrederea pe care o au ei în Puterea Maicii Domnului şi a Fiului lui Dumnezeu. Biserica are două hramuri: în ziua de „Izvorul Tămăduirii” şi în ziua de „Sf. Nicolae”. Acest lăcaş de închinăciune, prin poziţia pe care o are, în curtea unui spital, reprezintă un loc de alinare pentru cei aflaţi în suferinţă, dar şi o speranţă de vindecare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singura biserică din Suceava care are moaştele Sf. Nicolae îşi sărbătoreşte duminică hramul.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Singura biserică din Suceava care are moaştele Sf. Nicolae îşi sărbătoreşte duminică hramul3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei