Ţelină cu măsline
Ingrediente:
500 g ţelină, 2 - 3 cepe, o roşie, un gogoşar, ardei gras sau capia, 150 g măsline, o lămâie, 60 g zahăr
200 ml ulei
sare, piper
4 foi de dafin
2 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă, se spală, se taie felii. Se călesc cepele tăiate mărunt în ulei şi se pun în cratiţă odată cu zahărul, care se caramelizează uşor. Se stinge cu puţină apă, se adaugă ardeiul tocat, ţelina, măslinele, feliuţele de lămâie tăiate în jumătăţi, roşia tocată, foile de dafin, se sărează şi condimentează după gust şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se introduce la cuptor până se gratinează frumos. Când este gata se adaugă pătrunjelul tocat. Se poate servi şi rece.
(www.gustos.ro)