Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape una din patru persoane în întreaga lume este de religie musulmană

Aproape una din patru persoane din întreaga lume este de religie musulmană, potrivit unui studiu recent care arată că, în mod surprinzător, cei mai mulţi musulmani nu sunt localizaţi în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, relatează CNN.
Aproape doi din trei musulmani se află în Asia, din Turcia până în Indonezia. India, o ţară majoritar hindusă, are cei mai mulţi musulmani din întreaga lume, cu excepţia Indoneziei şi Pakistanului, şi de două ori mai mulţi decât Egiptul. În China există mai mulţi musulmani decât în Siria, iar Germania adăposteşte mai mulţi musulmani decât Libanul. În Rusia trăiesc mai mulţi musulmani decât în Iordan şi Libia la un loc.
Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, care împreună găzduiesc aproximativ unu din cinci musulmani la nivel global, se află pe locul al doilea la numărul persoanelor care au această religie, după Asia.
Există aproximativ 1,57 miliarde de musulmani în întreaga lume, potrivit raportului "Mapping the Global Muslim Population," realizat de Pew Forum on Religion & Public Life. Ei reprezintă astfel în jur de 23 la sută din totalul populaţiei globale de 6,8 miliarde. Comparativ, numărul creştinilor este de 2,25 miliarde, potrivit estimărilor din World Religions Database 2005.
Brian Grim, cercetător la Pew Forum, a fost uşor surprins de numărul de musulmani din întreaga lume. "În ansamblu, numărul este mai mare decât mă aşteptam", a spus el.
Raportul poate - şi ar trebui - să aibă implicaţii pentru politica Statelor Unite, a spus Reza Aslan, autorul iraniano-american al bestsellerului "No God but God".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape una din patru persoane în întreaga lume este de religie musulmană .
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape una din patru persoane în întreaga lume este de religie musulmană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei