Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Drepturile omului

„Drepturile omului” este lozinca sub care omul îşi revendică dreptul de a fi liber, nestingherit de nimeni şi de nimic. Dar omul a fost creat de către Dumnezeu pentru a fi liber, neîngrădindu-i existenţa în nici un fel.
Atunci care libertate este invocată şi revendicată de către om, de către societatea umană, încât să fie nevoie de elaborarea unei cărţi a drepturilor omului?
Libertatea de a ieşi de sub influenţa lui Dumnezeu şi a legilor Sale, legi menite spre a ne ajuta să devenim fii ai Săi.
Sfântul Apostol Pavel în Epistola I către Corinteni face referire la câteva drepturi fireşti ale sale, întrebându-se retoric dacă nu are dreptul să mănânce şi să bea, dreptul de a gusta din roada a ceea ce a sădit, dreptul de a se bucura de cele pământeşti din partea acelora în care a sădit cele duhovniceşti, mai cu seamă că astfel de drepturi sunt cuprinse şi în Legea lui Moise care spune: „Cel ce ară trebuie să are cu nădejde, şi cel ce treieră, cu nădejdea că va avea parte de roade”.
Însă, Sfântul Apostol Pavel spune totodată că el nu s-a folosit niciodată de drepturile sale fireşti, răbdând mai degrabă nedreptatea, pentru a nu fi piedică Evangheliei lui Hristos, sacrificându-şi drepturile sale pentru a-i dobândi la credinţa întru Hristos pe toţi cei cărora le-a propovăduit Evanghelia. „Căci deşi sunt liber faţă de toţi, m-am făcut rob tuturor, ca să dobândesc pe cei mai mulţi” (I Corinteni 9, 19).
Aşadar, prin prisma celor spuse de Sfântul Apostol Pavel, drepturile mele, libertatea mea se sfârşesc atunci când îl împiedic pe aproapele meu să-L descopere pe Dumnezeu şi să-i urmeze legile binefăcătoare şi mântuitoare. Cu alte cuvinte am dreptul să fiu liber atâta vreme cât nu-l păgubesc pe „celălalt”, „ajutându-l” să se înstrăineze de Dumnezeu.
De altfel, raportându-ne la Creatorul cerului şi al pământului noi oamenii avem numai obligaţii şi nicidecum drepturi pe care să la revendicăm, deoarece Dumnezeu ne-a înzestrat cu tot ceea ce avem nevoie pentru a parcurge, în deplină libertate, drumul spre desăvârşirea noastră, drumul spre bucuria vieţuirii veşnice în sânul iubitor al Sfintei Treimi.

Preot Daniel VRACIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drepturile omului.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drepturile omului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   OMUL A SCHIMBAT NOTIUNEA DE LIBERTATE... trimis de
( 2 oct 2009, 11:43:48
...in dreptul de A PACATUI CU BUNA VOIE !Biblia ne atrage atentia asupra faptului ca :" TOATE LUCRURILE LE PUTETI FACE DAR NU TOATE VA SANT DE FOLOS", si merge si mai departe spunand ca..." TRAITI CA OAMENII LIBERI...DAR SA NU FACETI DIN LIBERTATEA VOASTRA UN ACOPERAMANT AL PACATELOR VOASTRE"...Ia fapt,libertatea omului consta in a trai dupa cerintele si in armonie cu Dumnezeu! Cand spunem ca suntem urmasi ai lui Hristos,dar pacatuim la tot pasul,uram pe aproapele nostru,curvim,furam,ucidem,vio fapt,suntem fiii celuilalt, si intram iarasi in contradictie cu Dumnezeu care ne avertizeaza ca: " CINE IUBESTE LUMEA ( in sensul de a iubi placerile pacatoase ale ei!) SE FACE VRAJMAS CU DUMNEZEU ! SA NE FEREASCA DOMNUL DE ASA CEVA !
2.   Ecumenism trimis de
( 3 oct 2009, 08:02:03
Drepturile omului au fost elaborate in mare parte din cauza unor persoane ca autorul acestui articol, care cred ca Dumnezeul lor este cel adevarat si toti ar trebui sa respectam ce scrie in cartea lui "sfanta".

Dar ce te faci cand pe lume sunt atatea religii care se exclud reciproc?

Faci o lege care sa spuna ca nici una nu e mai buna decat alta, ca nici una nu merita privilegii speciale si ca nici una nu ar dreptul sa impuna nimanui sa ii respecte regulile.

Cat despre faptul ca Dumnezeu ne-a facut liberi, nu prea e asa, ne-a facut liberi sa respectam regulile pe care le-a impus el sub amenintarea pedepsei iadului. Asta evident daca esti indeajuns de naiv incat sa crezi ca ce e scris in biblie a venit prin fax din rai, daca ai un pic de minte iti este absolut evident ca ce a fost scris in biblie a fost scris de oameni, mai exact de barbati frustrati sexual, misogini, needucati, homofobi, xenofobi si adesea urmarindu-si propriile interese.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei