Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2009 - Anul XIV, nr. 212 (4198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnificaţie

Ce este lumânarea?

Toată lumea ştie cum arată o lumânare. E subţire, firavă, înăltuţă, cu trupul de ceară. Rostul lumânării este să ardă şi să lumineze. Sufletul omenesc este asemenea unei lumânări. Flacăra şi lumina sufletului este rugăciunea. Sufletul care se roagă este ca o lumânare aprinsă. O lumânare stinsă este o lumânare moartă. Un suflet care nu se roagă este ca o lumânare stinsă. Este un suflet fără viaţă. Lumânarea luminează în tăcere, fără să facă zgomot. Cu cât luminează mai mult, cu atât se micşorează mai mult pe sine. La fel, cel care se roagă, o face în taină şi cu smerenie. Şi cu cât se apropie de Dumnezeu prin rugăciune, cu atât se vede pe sine mai mic şi mai neînsemnat. O lumânare aprinsă răspândeşte căldură şi lumină în jurul ei. Ea nu arde numai pentru sine, ci întotdeauna şi pentru ceilalţi. Din flacăra ei se pot aprinde şi alte lumânări, fără ca lumina ei să i se împuţineze. Ba chiar se face mai multă lumină. Lumina sufletului celui care se roagă îndeamnă tainic şi alte suflete la rugăciune şi când mai multe suflete se aprind laolaltă, în acel loc lumina se înmulţeşte.
Întotdeauna o lumânare se mistuie arzând, după ce şi-a topit tot trupul şi şi-a înălţat flacăra la cer. Asemenea şi pe oameni, sfârşitul vieţii ar trebui să-i găsească în rugăciune. Ce frumoasă este consumarea unei lumânări! Ea dispare după ce a topit în sine tot ce a fost pământesc şi trupesc şi a devenit în întregime lumină. Lumânarea ne însoţeşte pretutindeni, fiind aproape de fiecare dintre noi în cele mai importante zile din viaţă: la botez, de ziua noastră, când ne împărtăşim, la Paşti, la nuntă, la înmormântare … lumânarea e nelipsită. Parcă ar vrea să ne spună: nu uitaţi de rugăciune!!!
Ajută-mă, Doamne, ca lumânarea pe care eu o aprind să fie lumină pentru mine şi pentru toţi cei pentru care mă rog. Ea este un dar mic pentru Tine Doamne şi pentru toate Puterile Cereşti, din osteneala mea şi din timpul meu. Lumina care luminează aici este rugăciunea mea, care rămâne mai departe şi atunci când eu plec din Biserică.

(http://ro.wordpress.com/tag/minunile-credintei/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce este lumânarea?.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ce este lumânarea?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei