Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Ne putem împărtăşi în fiecare zi dacă suntem pregătiţi

Ce criteriu să avem pentru apropierea de Sfintele Taine?
Poţi să posteşti o săptămână întreagă sau două, în schimb eşti plin de răutate cu unul şi altul: judeci, vorbeşti de rău - asta te opreşte de la împărtăşit. Cine este pregătit, se poate împărtăşi foarte des. Foarte des, dar să i se dea şi un timp de pocăinţă, sau să i se dea un timp de postire. Biserica a fixat posturi ca să scăpăm de umflătura asta sufletească, gâtul ăsta gros, întins şi înălţat: mândria. Vă puteţi împărtăşi o dată pe lună, până la 11-12 ori pe an. Dar lucrul acesta îl discutaţi cu duhovnicul. Pentru că el ştie viaţa voastră şi rădăcinile vieţii faptelor voastre. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că ne putem împărtăşi în fiecare zi dacă suntem pregătiţi. Dar cine este pregătit? De exemplu, dacă aţi postit ieri că era vineri, şi postiţi şi azi, vă împărtăşiţi duminică. Dar întrebarea se pune din partea duhovnicului: „Eşti pregătit sau nu?”.
Dacă mă împărtăşesc într-o duminică, după ce m-am spovedit, pot să mă împărtăşesc a doua duminică cu aceeaşi spovedanie?
Nu. Ai putea să te împărtăşeşti dacă nu ai greşi. Dar, care-i acela care să nu fi greşit timp de o săptămână? A vorbit de rău, nu s-a rugat suficient şi permanent... Mai întâi de toate, cine poate să facă un bine şi nu-l face săvârşeşte un păcat. Cât bine puteai să faci într-o săptămână şi nu ai făcut?! Şi, iată, ai săvârşit păcatele lipsirii... Nu prea aud la Spovedanie: „...că puteam să fac un bine şi n-am făcut”. Şi apoi, să te împărtăşeşti la o săptămână e cam des.
Unii neglijează Taina Spovedaniei şi o folosesc doar ca un pretext pentru a se împărtăşi. Dezlegarea de păcate e valabilă. Însă era bine să o facă de dragul curăţeniei şi iertării care o primesc, nu de dragul unui act care urmează.

(Ne vorbeşte părintele Arsenie)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne putem împărtăşi în fiecare zi dacă suntem pregătiţi.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ne putem împărtăşi în fiecare zi dacă suntem pregătiţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei