Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mesaje de condoleanţe

Părintele Constantin Mihoc, un preot jertfelnic şi un profesor misionar

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat următorul mesaj de compasiune familiei Părintelui Constantin Mihoc, care a trecut la cele veşnice în ziua de 4 august 2009, în urma unui tragic accident petrecut la parohia sa din Berlin (Germania):

Cu părintească şi profundă durere în suflet cinstim în duh de rugăciune memoria unui vrednic şi iubit slujitor al Bisericii Ortodoxe Române, preotul Constantin Mihoc, profesor de teologie, ctitor de biserici, soţ şi părinte pilduitor, duhovnic înţelept, prieten şi coleg devotat.
Neaşteptata sa trecere la cele veşnice, în urma unui tragic accident întâmplat în spaţiul bisericii parohiale pe care o păstorea la Berlin, a îndurerat inimile tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit.
Părintele Constantin Mihoc rămâne în amintirea noastră ca fiind un preot de vocaţie odrăslit în sânul unei familii numeroase, evlavioase şi vrednice, ascultând chemarea lui Dumnezeu din copilărie, pentru a-I deveni slujitor şi aducând tuturor vestea cea bună a Evangheliei mântuitoare.
Studiile teologice urmate la Mănăstirea Neamţ şi Bucureşti i-au deschis un orizont larg de cunoaştere a învăţăturilor sfinte, aprofundând în mod deosebit în cadrul Catedrei de Patrologie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti scrierile marilor Părinţi ai Bisericii din secolul al IV-lea referitoare la familia creştină.
Potrivit acestor învăţături şi modelului învăţat în casa părinţilor săi din ţinutul Sucevei el şi-a crescut cei trei copii în frică de Dumnezeu şi aleasă educaţie, îndemnându-şi băiatul cel mare să urmeze drumul slujirii Mântuitorului Hristos şi Bisericii Sale.
Vocaţia de ctitor împlinită în timpul lucrării ca paroh la Suceava, prin zidirea unei biserici în apropierea ctitoriei monumentale a marelui mitropolit Anastasie Crimca, efortul de a contribui la construirea Mănăstirii Christiana din Bucureşti şi mai ales înălţarea unei noi biserici pentru comunitatea ortodoxă românească din Berlin, fac din preotul Constantin Mihoc un om de jertfă, pentru Biserica lui Hristos şi binele poporului.
S-a făcut tuturor pildă cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia (I Timotei 4, 12).
Lucrarea pastorală bogată a părintelui Constantin Mihoc în Germania a fost aceea a unui apostol jertfelnic printre străini, departe de ţară, de casa părinţilor, de prieteni şi colegi, dar apropiat de românii ortodocşi dornici de a păstra credinţa lor strămoşească.
Cu această vocaţie de misionar a slujit comunitatea românească din Berlin, oficiind slujbe, propovăduind cuvântul adevărului, căutând oaia cea pierdută şi aducându-o împreună cu celelalte 99. După modelul Păstorului Hristos, el a arătat grijă părintească celor încredinţaţi lui spre păstorire. Un astfel de păstor a fost Părintele Constantin Mihoc, harnic, neobosit, credincios, cinstit, jertfelnic. Jertfa lui rămâne izvor de lumină, ca un odor de mare preţ, la temelia comunităţii româneşti pe care a slujit-o cu abnegaţie, dăruire şi cu un entuziasm rar întâlnit.
A fost un om al tuturor, al Bisericii şi credincioşilor, al familiei, al Şcolii de teologie, al prietenilor şi colegilor, al celor de aproape şi al celor de departe.
Preamilostivul Dumnezeu, Căruia I-a slujit cu credinţă Părintele Constantin Mihoc, să aşeze sufletul lui în lumina Împărăţiei cerurilor, unde drepţii ca luminătorii strălucesc, iar celor ce-l plâng acum să le dăruiască întărire şi mângâiere spirituală!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru familia îndoliată,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Biroul de presă al Patriarhiei Române


Scrisoarea de condoleanţe a Înaltpreasfinţitului Nicolae Condrea pentru Părintele Lect. Dr. Constantin Mihoc

Vestea trecerii la cele veşnice a Prea Cucernicului Părinte Lector Dr. Constantin Mihoc, parohul Bisericii Sf. Arhangheli din Berlin, Germania, ne-a întristat profund. Biserica Ortodoxă Română a pierdut un părinte devotat, un slujitor vrednic, un dascăl înzestrat de Dumnezeu.
L-am cunoscut personal pe părintele Constantin în calitate de preot misionar în Germania. Misiunea rodnică a dânsului printre românii ortodocşi din Berlin era cunoscută şi pilduitoare. Mulţi din preoţii şi credincioşii Arhiepiscopiei noastre l-au cunoscut pe părintele Constantin şi sunt acum alături de noi în rugăciune de pomenire pentru sufletului lui.
În numele lor, al Prea Sfinţitului Episcop Vicar Ioan Casian, doresc să transmit condoleanţe Înaltpreasfinţiei Voastre, familiei îndoliate, credincioşilor români din Berlin şi profesorilor şi studenţilor Facultăţii de Teologie din Bucureşti şi să vă asigur de rugăciunea noastră pentru sufletul fratelui şi părintelui nostru Constantin.
Dumnezeu să-l odihnească şi să-l numere în ceata drepţilor.
Veşnică pomenire robului lui Dumnezeu Constantin preotul, fratele nostru!

† NICOLAE
Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părintele Constantin Mihoc, un preot jertfelnic şi un profesor misionar.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părintele Constantin Mihoc, un preot jertfelnic şi un profesor misionar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei