Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2009 - Anul XIV, nr. 118 (4104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţătură pentru părinţi

Cum să-i învăţăm pe copii să gătească

Gătitul alături de copii este o activitate distractivă şi educativă atât pentru copii, cât şi pentru noi, părinţii. Copiii îşi dezvoltă astfel numeroase abilităţi, învăţând să măsoare, să numere, să comunice, să lucreze în echipă, să fie ordonat, să experimenteze.

Pe cei mici îi putem învăţa, prin sarcini uşoare la început, cum să prepare cacao cu lapte, să cureţe un ou fiert sau să întindă unt şi gem pe pâine, pentru ca, ulterior, să înveţe cum să aranjeze prăjiturele pe un platou, cum să decoreze un tort, să spele legumele şi fructele sau să prepare îngheţată. Deserturile îi încântă foarte mult pe copii şi ei vor fi foarte receptivi când le vom cere ajutorul.

Atunci când mergem la cumpărături le vom face cunoscută copiilor lista de cumpărături, explicându-le de ce vom cumpăra anumite produse. Pentru început, trebuie să lăsăm copilul să-şi aleagă ce reţetă doreşte să pregătească. Dacă va avea câteva cărţi de bucate la îndemâna, îi va fi mai uşor să se decidă. Desigur că reţetele care vor avea poze frumos colorate vor fi mai atrăgătoare. Înainte de a se apuca de gătit este bine să-i dăm copilului un şorţuleţ şi să-i spunem să-şi spele foarte bine mâinile.

Dacă se întâmplă ca la început copilul să mai verse din ingrediente, să fie neîndemânatic, nu trebuie să ne supărăm pe el. Cu timpul va învăţa. Însă, vom acorda o mare atenţie supravegherii copilului în bucătărie, pentru ca el să nu rănească în vreun fel.

Comunicarea cu copiii noştri este foarte importantă şi tocmai de aceea trebuie să le facem cunoscut dinainte meniul, să-i lăsăm să guste sosul pentru spaghete, de exemplu, să adauge condimente în mâncare, să prepare crema de ciocolată pentru tort. Pe măsură ce sunt atenţi la modul în care se pregăteşte mâncarea, copiilor trebuie să le vorbim despre rolul alimentelor pentru organism, despre ce înseamnă consumul de legume şi fructe. Copiii pun o sumedenie de întrebări: de ce se adaugă şi lapte în aluatul pentru clătite sau de ce trebuie să punem şi puţin unt când facem piureul de cartofi?

Când experimentele culinare iau sfârşit, ar fi bine să le spuneţi copiilor că în bucătărie trebuie menţinută o curăţenie exemplară. Copiii vor învăţa că farfuriile şi toate ustensilele care au servit la prepararea mâncării trebuie foarte bine curăţate, spălate, uscate, iar apoi aşezate la loc.

(Iuliana NIŢĂ, sursa: www.ziarulumina.ro)  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să-i învăţăm pe copii să gătească.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să-i învăţăm pe copii să gătească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei