Ingrediente: făină de grâu, drojdie, ulei, ardei în sos, măsline, ciuperci, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi sare. Se face un aluat în care, pe parcursul frământării, se adaugă şi ulei. Se întinde o foaie de aluat în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
Separat, ceapa tăiată peştişor şi morcovul dat prin răzătoare se călesc. Se adaugă ciupercile. Se pune sare şi piper după gust. Pe foaia întinsă în tavă se întinde sosul cu ardei (în lipsă, se face un sos din bulion, cu puţină apă sau ketchup) peste care se pune compoziţia (tocăniţa cu ciuperci), uniform pe tot blatul. Se amestecă cu măsline tăiate feliuţe. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Mere la cuptor
Ingrediente: mere, gem (dulceaţă de vişine), margarină, zahăr.
Mod de preparare:
Merele se spală, se scobesc de cotoare. În scobitură se pune puţină margarină, puţin zahăr şi o linguriţă de dulceaţă. Se aşează în tava unsă cu margarină şi se dau la cuptor până se înmoaie.
(pr. Cezar TABARNA şi Narcisa BALABAN)