Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ştiut...

Crăciunul în lume

Islanda

În Islanda, de Crăciun sunt aşteptaţi treisprezece Moşi Crăciun! Cu treisprezece zile înainte de Crăciun, primul Moş Crăciun coboară din munţi, intră în fiecare casă şi apoi pune dulciuri în ghetuţele copiilor, în vreme ce aceştia dorm, dacă au fost cuminţi, dar dacă au fost răi primesc un cartof. A doua zi, vine cel de-al doilea Moş şi tot aşa până pe 6 ianuarie, când ultimul Moş Crăciun se întoarce la casa lui.

 

Cuba

Ajunul Crăciunului sau "Noaptea cea bună" este cea mai aşteptată sărbătoare. Masa tradiţională înseamnă pentru cubanezi friptura de porc, fasole neagră servită cu orez şi plante tradiţionale (Yuca) sub formă de piure. Familiile numeroase se reunesc şi, într-o groapă săpată în pământ şi plină de cărbuni acoperiţi cu frunze de bananier, frig un porc întreg.

 

Noua Zeelandă

Multe persoane în Noua Zeelandă urmează vechile tradiţii englezeşti în ceea ce priveşte masa tradiţională: curcan, budincă de stafide şi salate reci. O particularitate o reprezintă faptul că există în unele zone obişnuinţa de a se serba Crăciunul de două ori într-un an - o dată pe 25 decembrie şi a doua oară în iulie, atunci când este mijlocul iernii.

 

Finlanda

În Finlanda familiile se reunesc pentru a petrece Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare a anului. Seara, familiile pleacă la biserică pentru slujbe speciale în care se aprind lumânări la mormintele celor dragi.

 

Elveţia

Moş Crăciun are întotdeauna sarcina grea de a aduce şi pomul de Crăciun în casele oamenilor. Acest obicei se păstrează încă din 1775. O altă tradiţie a elveţienilor este "parada ridichilor luminate". Copiii, ajutaţi de părinţi, scobesc o ridiche mare de lună, alb-violet, pe care apoi o împodobesc cu diferite crestături şi forme, iar la mijloc se pune o lumânare care stă aprinsă în toate zilele de Crăciun.

 

Franţa

Moş Crăciun sau Père Noel vine în casele francezilor în noaptea de 24 decembrie şi pune cadouri în ghetuţe. Punctul culminant al mesei de Crăciun este tradiţionala prăjitură de ciocolată sub formă de buturugă.

 

Germania

Ajunul Crăciunului este cea mai importantă zi de sărbătoare. În ziua de ajun, familia se adună pentru cină şi pentru a merge împreună la biserica la Mesa din noaptea de Crăciun. În unele familii, se obişnuieşte că de Crăciun să se cânte colinde.

 

Jamaica

Colindele de Crăciun în Jamaica sunt aceleaşi melodii populare întâlnite în lume ("Jingle Bells", "Holy Night, Silent Night" etc.), dar mai multe colinde sunt cântate în ritm de raggae. Masa de Crăciun cea mai importantă este prânzul. Ea include orez, pui, carne de bou şi capră şi, mai rar, friptură de vită sau porc.

 

Rusia

Cei mai mulţi dintre ruşi sărbătoresc pe 7 ianuarie Crăciunul, pentru că se ghidează după mai vechiul calendar Iulian. Rusii mănâncă la masa de Crăciun prăjituri, plăcinte şi găluşti de carne.

(A. Sava)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciunul în lume.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crăciunul în lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei