Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2008 - Anul XIII, nr. 287 (3968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sinaxar

Mâine este Sărbătoarea Sfântului Nicolae

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul din Mira Lichiei, face parte din ceata sfinţilor pe care Biserica îi numeşte "mari ierarhi ai ortodoxiei". El a fost luminător şi propovăduitor al învăţăturii celei adevărate, apărător al dreptei credinţe, păstor sufletesc în cel mai adevărat sens al cuvântului, următor al Pastorului cel Mare, al Domnului nostru Iisus Hristos până la hotarele puterii omeneşti. A trăit în veacul al IV-lea după Hristos, numit în istoria Bisericii creştine "Veacul de aur". Se pare că nicăieri nu aflăm mai completă înfăţişare a chipului şi vieţii Sf. Nicolae decât aceea pe care ne-o dă troparul său "Îndreptător Credinţei şi chip blândeţilor, învăţător al înfrânării te-ai arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre".

La întrebările puse de oameni, privitoare la viaţa lor, la necazurile şi bucuriile lor, Sf. Ierarh Nicolae a răspuns cu blândeţe, cu smerenie, cu bunătate cu multă milostenie, cu sărăcia de bună voie, cu înfrânarea poftelor sale. El a arătat că adevărata valoare a lucrurilor şi rostul lor este de a ne pune în relaţie cu semenii noştri, de-ai ajuta să trăiască o viaţă mai bună, cu adevărat demnă, de om.

Viaţa Sf. Nicolae a fost un adevărat izvor de binefacere şi de îndrumare morală a credincioşilor încredinţaţi lui spre păstorire.
Prin viaţa şi faptele sale, el a dovedit că adevărata iubire de Dumnezeu se arată în iubirea de oameni şi că acea iubire de oameni este curată şi binefăcătoare, cea care duce la iubirea de Dumnezeu. Sf. Ierarh Nicolae a arătat că adevărata credinţă în Dumnezeu zămisleşte dragostea curată de a sluji oamenilor.
Fie ca pomenirea Sf. Nicolae să trezească în inima noastră, a tuturor, dorul după cele înalte, râvna după cele sfinte şi strădania de a merge în viaţă după chipul şi modelul Sfântului Ierarh Nicolae, în slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor şi în îndreptarea vieţii noastre pe calea mântuirii în veci de veci Amin.

(Pr. Ştefan Săvulescu)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâine este Sărbătoarea Sfântului Nicolae.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mâine este Sărbătoarea Sfântului Nicolae5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei