Gridoma - Producator de geamuri termoizolante
Gridoma - Producator de geamuri termoizolante
Gridoma - Producator de geamuri termoizolante
 
marţi, 2 dec 2008 - Anul XIII, nr. 284 (3965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8741 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1264 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Sarmale cu orez

Sarmalele cu orez sunt prin excelenţă o mâncare de post. Ele se pot realiza atât cu foi de varza, cat si cu frunze de spanac, ştevie, lobodă sau viţă de vie.

Sarmale cu orez în foi de varză acră

Ingrediente (pentru 5 porţii)
2,5 kg varză, 200 g orez, 100 g ceapă, 200 g roşii, 200 g ulei, 200 g bulion, 50 g stafide boia dulce, ardei gras, piper, sare, borş sau zeamă de varză.
Instrucţiuni:
1) Alegem foile de varză necesare pentru sarmale, iar restul le tocăm fideluţă.
2) Tocăm ceapa foarte mărunt.
3) Prăjim jumătate din ceapa tocată până capătă culoare galbenă, adăugăm orezul, care în prealabil a fost spălat şi se lasă să se prăjească puţin.
5) Stingem cu jumătate din cantitatea de bulion şi apă fierbinte, în cantitate de două ori mai mare decât orezul.
6) Amestecăm şi adăugăm piper şi sare după gust, iar după ce dă în fiert se bagă în cuptor, timp de 15 min.
7) Separat rumenim în ulei restul de ceapă, stingem cu bulionul rămas şi apă, adăugăm boiaua, ardeiul gras şi varza tocată, lăsând să fiarbă în clocote mici.
8) Scoatem orezul din cuptor, la care adăugăm stafidele, amestecăm compoziţia şi începem să formăm sarmalele.
9) Într-o cratiţă punem un rând de varză tocată, peste care aşezăm sarmalele de jur împrejur, la mijloc şi deasupra se pune restul de varză. Acoperim cu un strat de roţii tăiate felii.
10) Dacă este necesar, adăugăm apă sau zeamă de varză. Lăsăm să fiarbă până varza este gata.
11) Din când în când , este nevoie să răsucim oala cu sarmale, pentru a nu se prinde de fund.
Dacă folosim varza dulce, trebuie s-o opărim înainte, apoi să alegem foile, restul de varză se toacă fideluţă.

Sărmăluţe cu orez în foi verzi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie

Ingrediente (pentru 5 porţii)

55 g frunze, 200 g orez, 200 g ulei, 100 g ceapă, borş, piper, sare, 1 linguriţă făină, mărar, sare de lămâie, smântână.
Instrucţiuni:
1) Spălăm frunzele în apă rece, apoi le opărim cu atenţie să nu se rupă.
2) Preparăm orezul ca în reţeta cu varză acră, însă fără să punem stafide şi bulion, în schimb punem mai mult mărar.
3) Formăm sărmăluţele, pe care le aşezăm într-o cratiţă.
4) Pregătim sosul astfel:
Prăjim în ulei ceapa tăiată foarte mărunt, adăugăm făina, iar după ce s-a rumenit puţin, se stinge cu apă sau borş.
Strecurăm sosul, adăugăm mărarul şi se potriveşte de piper, sare şi de sare de lămâie.
Turnăm acest sos peste sărmăluţe şi lăsăm să fiarbă la un foc domol.
Se servesc reci.

(www.crez.org)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
MedClinic
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Toyota - Programul Rabla 2020
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei