Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Eu îmi petrec Crăciunul în familie!

Există o întrebare care e pe buzele tuturor în preajma sărbătorilor: „Ce faci de Crăciun? sau „Unde faci Crăciunul?”. Poate unii care nu au nici un plan se simt ruşinaţi să răspundă că stau acasă. Pe alţii îi auzi că se duc la Londra, în Austria la schi, la Vatra Dornei, sau măcar la Bran sau la Buşteni. Iar dacă nu pot pleca nicăieri, ca să “salveze” totuşi aparenţele îşi fac rezervare într-un club sau într-un bar.

E o ruşine să spui că stai acasă, nu eşti un tânăr adevărat dacă stai acasă cu familia ta. Eşti demodat dacă în seara ajunului Naşterii Domnului stai cu prietenii, cu părinţii, cu fraţii, cu bunicii, cu toată familia-n casă lângă brăduţ. Oare de ce?

Nu era aşa înainte. Nu aveam aceeaşi gândire acum 10-15 ani, ci vedeam mai bine lucrurile. Modernismul stricăcios şi egoist din vest a ajuns şi la noi. Dar totuşi ciudat este că chiar şi-n filmele americane de la Hollywood oamenii în ajunul Crăciunului stau în familie şi se bucură, şi-şi fac daruri, şi sunt veseli, stau lângă brăduţ…

Acum 3 ani un prieten de al nostru ne-a invitat la el acasă în ajunul Crăciunului ca să stăm împreună. Am fost surprinşi pentru că nu ne aşteptam chiar de la el, dar ne-am dus. În seara aceea ne-am întâlnit la el mai mulţi prieteni şi am ascultat colinde, am făcut schimb de cadouri, ne-am simţit bine, ne-am veselit, ne-am bucurat şi în jurul orei 12 am plecat acasă. Ne-a plăcut foarte mult, şi în următorii ani a devenit ca o tradiţie.

Anul acesta ne-am propus (ca şi-n alţi ani) ca în seara de ajun să mergem la Catedrală, să stăm la vecernie şi apoi la concertul de colinde al corului catedralei. Iar după asta vom pleca cu Sofia (fetiţa noastră) la colindat la mama şi la tata, la socri, la naşii noştri, la finii noştri şi la prieteni…

Seara vine „Moşu” şi lasă cadouţe sub brăduţ…şi le desfacem ascultând colinde, care-L vestesc pe Iisus Domnul nostru.

În dimineaţa de Crăciun vom merge toţi la Sfânta Liturghie la Catedrală apoi la sfârşit vom asculta predica foarte frumoasă a Prea Sfinţitului nostru Casian. După asta o să trecem pe la părintele duhovnic să-l salutăm şi apoi venim acasă. Acasă vom sta la masă cu toţii să ne bucurăm unii de alţii, după-amiază vom mergem cu daruri la naşii noştri iar seara o să ne ducem să ne vedem cu prietenii noştri dragi.

Bucuria şi atmosfera sfântă din seara de ajun vine din sfinţenia şi lumina lui Dumnezeu.

Sărbătoarea naşterii Domnului urmăreşte tocmai “sudarea” relaţiilor dintre cei apropriaţi, împărtăşirea bucuriei cu ai noştri. Alături de sărbătoarea Paştilor, Crăciunul prin excelenţă aprinde dragostea din familie.

E foarte frumos la munte, dar asta nu justifica sacrificarea sărbătorii Crăciunului, care este unul din putinele prilejuri de a sta cu toţi cei dragi, cu toata familia.

Atmosfera deosebită şi tainică din seara de ajun şi din zilele de Crăciun vine din dragostea Domnului Iisus Hristos pentru întreaga lume, vine din smerenia Lui de a se face om.

Dumnezeu se face om ca să ne adune pe noi oamenii laolaltă, să ne împace, să ne facă din nou o familie…

Eu îmi petrec Crăciunul în familie!

„În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt întru Tatăl Meu şi voi în Mine şi Eu în voi.  Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui.”

(Claudiu BALAN, www.ortodoxiatinerilor.wordpress.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eu îmi petrec Crăciunul în familie!.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eu îmi petrec Crăciunul în familie!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei