Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lecţia de religie

Despre manipulare

Regretatul Ion Gavrilă-Ogoranu, fost deţinut politic şi erou al rezistenţei anticomuniste din munţi, a lăsat posterităţii câteva volume care poartă chiar titlul: ,,Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc’’.

Adevărul despre comunism nu poate fi ascuns. Deşi, cei care s-au opus sistemului comunist au fost torturaţi şi omorâţi chiar adeseori, libertatea nu le-a putut fi luată sau ucisă.

Amintindu-ne astăzi de ,,Experimentul Piteşti’’, să spunem mai întâi că acesta a îngrozit pe mulţi oameni, fiind un atentat samavolnic şi diabolic nu numai asupra trupului ci şi sufletului. Şi totuşi, puţini tineri sau adulţi au auzit şi înţeles ce s-a petrecut la Piteşti cu studenţii şi intelectualii încarceraţi acolo, supuşi într-un mod sălbatic schingiuirilor, umilirilor, înfometării şi înfricoşării.

Să mai precizăm că fenomenul Piteşti a fost şi este considerat încă, de către mulţi autori, cel mai diabolic şi cel mai cumplit experiment care a avut loc în spaţiul concentraţionar al ţărilor Europei de Est înrobite comunismului.

La Piteşti, a fost decimată într-un fel sau altul, mergându-se până la forţarea sinuciderilor, floarea studenţimii române, studenţime care reprezenta factorul cel mai dinamic al societăţii, care desigur nu putea să agreeze ideologia extremistă a comunismului.

 

Reeducarea

După cum mărturiseşte însuşi unul dintre supravieţuitorii acestui experiment petrecut între anii 1949-1952, dl. Traian Popescu - ,,Experimentul urmărea ca prin torturi fizice şi morale asupra victimelor să se obţină transformarea lor, ştergerea conştiinţei etnice – de apartenenţă la un neam şi o cultură”. Torturile şi presiunile psihice permanente, timp de luni de zile sau ani au încercat în mod ambiţios să-i transforme pe oponenţii comunismului (majoritatea fiind tineri din Frăţiile de Cruce, viitori legionari) în oameni fideli şi utili regimului. În fapt, Piteştiul era conceput ca un ,,Laborator’’, de unde rezultatele şi metodele urmau să fie extinse la toate închisorile comuniste, apoi în întreaga ţară şi chiar mai departe, pe baza unui minuţios şi ştiinţific program.

Reeducarea deţinutului a constat în ,,inversarea omului faţă de sine însuşi’’ şi pregătirea lui în scopul de a-l determina să reeduce la rândul său pe alţii. S-a încercat practic schimbarea structurii sufleteşti, caracterului şi educaţiei primite până atunci. S-a dorit ştergerea identităţii şi inocularea alteia, a omului de tip ,,nou’’, care să adere la ,,valorile’’ comunismului. Cu alte cuvinte, a încercat să impună metoda spălării creierului prin tortură iar ea a dat greş pentru că nu a putut fi ascunsă lumii în întregime. Se ştie că mulţi s-au mântuit astfel, devenind martiri şi sfinţi.

 

Manipulare şi dezinformare

Oricât de incredibil ar părea la prima vedere, omenirea trăieşte la ora actuală un nou ,,Piteşti’’. Desigur, într-o formă mai aparte, dar asemănătoare. S-a renunţat la brutalitatea torturii pe faţă sălbatice în favoarea unei alte torturi, mai rafinate, prin constrângere şi manipulare, prin cenzura discretă şi supravegherea omului. Sub paravanul luptei împotriva terorismului internaţional.

Când vorbim despre spălarea creierului, vorbim în primul rând despre manipulare şi dezinformare. Omul îşi spală creierul desigur şi prin yoga şi prin aderarea la secte religioase (circa 6000 în întreaga lume!), prin exacerbarea simţurilor şi viciilor, prin erotismul fără limite şi deviaţiile sexuale, prin încurajarea libertăţii totale şi violenţei, prin stimularea abuzului de alcool, consumului de droguri şi tutun, prin impunerea aşa-zisei morale a banului şi succesului, prin căutarea traiului cât mai comod şi lipsit de griji.

 

Un singur mod de viaţă, de gândire...?

Spălarea creierului se foloseşte din plin de mijloacele de informare în masă, pe care în mare parte masoneria le are la dispoziţie. Ea este orientată astăzi spre formarea noului tip de om – homo globalis sau individul: apatrid (deznaţionalizat sau separat complet de ţara lui natală şi devenit apoi cosmopolit sau cetăţean al <>…); depersonalizat (adică devenit aproape identic cu oricare altul, şters, lipsit de iniţiativă, conformist); obedient sau sclav (supus întrutotul celor care-i furnizează confortul său, inclusiv creditele ,,avantajoase’’ şi mijloacele de existenţă); desacralizat (înstrăinat de Dumnezeu, secularizat, ateu sau liber-cugetător, sau de ce nu, chiar mason de grad ,,superior’’ – închinător pe faţă lui Lucifer); consumerist (fidel şi supus necondiţionat ,,spiritului de consum’’, inoculat de către cei care îşi permit să-i creeze ,,nevoile’’); însingurat (deşi trăieşte printre mulţi oameni şi ,,comunică’’ destul de mult cu ei).

Această nouă identitate, globală este răspândită astăzi în rândul tuturor oamenilor. De către cine şi în ce scop? Desigur, la ordinul artizanilor globalizării, care sunt promotorii Noii Ordini Mondiale şi Noii Ere. La ordinul masoneriei şi grupului Bilderberg (faţa totuşi văzută a masoneriei) în care activează vestitele familii Rockfeller şi Rotschild, mari bancheri şi afacerişti, care şi-au propus nici mai mult, nici mai puţin, să creeze un imperiu global în numele Antihristului. Se doreşte astfel: un guvern mondial, o singură religie (care ar prelua chipurile ce este bun din toate religiile), un singur mod de viaţă şi de gândire.

 

Prin reeducarea tinerilor se va edifica lumea globalizată de mâine

Astăzi această reeducare se realizează atât prin vechile metode de manipulare a maselor, dar şi prin altele noi, cum este şi parapsihologia (reînvierea practicilor magice păgâne). Tinerilor le este inhibată gena gândirii şi acţiunea. Ei sunt determinaţi să nu mai gândească singuri, să nu-şi mai pună niciodată întrebări fundamentale, cum ar fi cele privind sensul vieţii şi lumea în care trăim. Şi împotriva lor se utilizează, când se împotrivesc, războiul economic şi psihologic, şantajul şi uneori altele mai dure. 

Acaparatorii sau obsedaţii de putere şi bani se folosesc desigur de internet, televiziune şi radio. Cu ajutorul lor în special, se realizează manipularea alegerilor, dezinformarea şi diversiunile asupra opiniei publice. Prezentarea tendenţioasă a informaţiilor sau ştirilor interne şi externe creează aproape o imposibilitate pentru a se mai putea discerne între ceea ce este bine şi ceea ce este rău, care informaţii sunt reale şi care sunt false şi prelucrate. Un scriitor grec spunea chiar că ,,se lucrează consecvent la îndobitocirea omenirii!’’

Astăzi, noi ar trebui să înţelegem că marii bancheri şi afacerişti au sponsorizat ambele tabere din toate războaiele ultimelor veacuri urmărind cu ambiţie nemăsurată banii şi puterea. Prin dominarea lumii şi tuturor indivizilor în parte, se ajunge fără îndoială la apusul libertăţii omului.

 

Este timpul întoarcerii la Dumnezeu

Cineva a pus întrebarea următoare: ,,Va fi generaţia de acum (a internetului – n.a.) capabilă, în fapt, prin faptă, să răspundă noilor provocări? Mult mai perfide şi, infinit, mai periculoase decât forţa brută a bolşevicilor de început de secol XX.’’

Părerea noastră este că, totuşi tinerii de astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, pot întârzia deznodământul şi să respingă satanismul şi pseudo-cultura banului. Este timpul întoarcerii la Dumnezeu. Este timpul ca tinerii să frecventeze mai des Sfânta Biserică şi să lupte pentru apărarea credinţei ortodoxe şi valorilor tradiţionale. Nu mai este timp de pierdut!

(Radu Iacoboaie)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre manipulare.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Despre manipulare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Critica trimis de
( 4 sep 2008, 21:15:53
primul gand: hai du-te in p w l a mea!!

detaliere: deci care e tovarase iacoboaie diferenta fundamentala dintr-o religie si un cult. in afara de nr de adepti in esenta sunt aceleasi porcarii. si cu ce e mai putin incredibil ca stapanul lord intergalactic xenu a pus suflete in avioane care aratau ca niste dc-10 doar ca aveau motoare racheta, fata de, hm sa zicem, invierea, sau conceperea unui om de la sfantul duh. amandoua sunt aberatii monumentale nesustinute de absolut nici un fel de dovada obiectiva.

care e problema, te temi ca cele 6000 de secte vor fura din apartenenta ortodoxiei? foarte bine!! te rog sa nu imi vorbesti de spalarea creierului intr-un articol in care sustii religia, ar fi prea mult chiar si pentru tine sa mergi pana acolo cu cacanaria. cand biserica lupta pe toate fronturile sa suprime si astazi teoria unanim acceptata de oamenii de stiinta a evolutiei si unde mai pui ca bisericii nu i-a luat decat vreo 400 de ani sa recunoasca adevarurile spu
1.1  RE: Critica trimis de
( 4 sep 2008, 21:17:51
te deranjeaza ca mai intra si altii pe piata religie, stiu asta, obisnuieste-te cu ideea. ortodoxia nu detine monopolul asupra adevarului. acesta exista independent de basinile mentale ale clerului, de obicei pasate prostimii sub eticheta de "revelatii divine". asta e, obisnuieste-te cu ideea ca "mantuirea sufletelor" e pur si simplu economie de piata.

si care e problema cu homo globalis? oare nu a venit vremea sa ne maturizam naibii odata si sa nu ne mai omoram ca niste idioti pentru niste diferente nesemnificative. de ce nevoia asta infantila de apartenenta, de tribalism?

conformist esti cand sufli in****bisericii nu cand supui afirmatiile acestea la aceleasi standarde pe care le aplici tuturor celorlalte afirmatii, asa ca, tovarase, masoara-ti cuvintele si mai usor cu cacanaria.
1.2  RE: Critica trimis de
( 4 sep 2008, 21:19:08
mai lasa la o parte toata teoria conspiratiei, si inainte sa te apuci sa ii critici pe alde rockefeller, baga la cutiuta ca probabil tipul a fost cel mai mare filantrop. si daca tot am ajuns aici inainte sa mai faci comentarii tendentioase despre oameni fara dumnezeu, afla de la mine ca si bill gates si warren buffet sunt atei si tot printre cei mai generosi filantropi.

si tu doresti o singura religie, tovarase, doar ca nu e aceeasi cu a bancherilor, asa ca ciocu' mic.

practicile pagane ale tinerilor sunt, sper, o faza in evolutia lor peste care vor trece, era o vreme cand eram si eu fan andre, dar mi-a trecut.

"tinerii sunt determinati sa nu mai gandeasca singuri", si tu te simti bine spunand asta in timp ce sustii instituita prin excelenta ipocrita a bisericii, din nou ma simt obligat sa iti aduca aminte ca esti un cacanar ipocrit.
1.3  RE: Critica trimis de
( 4 sep 2008, 21:20:30
ce inseamna "parerea noastra"(ultimul paragraf), tovarase iacoboaie? esti singurul care semneaza articolul, asa ca fie te exprimi probabil neautorizat in numele altora, fie folosesti pluralul seniorial, in ambele cazuri, mars de aici.
1.4  RE: Critica trimis de
( 4 sep 2008, 21:22:18
imi cer scuze pentru greselile de exprimare din comentariile de mai sus, au fost scrise in graba.
2.   Pt john doe trimis de
( 5 sep 2008, 13:55:02
Decat sa -ti ceri iertare pentru scris mai bine cere-ti pentru gandire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei