Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Tabără la Vatra Dornei pentru copiii din Centrul de plasament al Asociaţiei “Fair Play“ Constanţa.

30 de copii din Centrul de plasament al Asociaţiei “Fair Play” din Constanţa, participă până pe 1 septembrie, la tabăra de la mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Vatra Dornei. Tabăra este organizată cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului şi al Consiliului judeţean Constanţa, împreună cu mai mulţi sponsori. Întrucât copiii şi-au dorit să cunoască mai mult decât zona Dobrogei, au fost strânse fonduri şi s-a reuşit organizarea acestei tabere de 10 zile, la Vatra Dornei, pentru ca aceştia să poată vizita mănăstirile din nordul Moldovei.

 

Seminar naţional al Birourilor de catehizare a tineretului.

Potrivit Hotărârii Sfântului Sinod (Temei nr. 1924 / 2008), la nivelul fiecărei eparhii din ţară şi din străinătate se va înfiinţa un Birou de catehizare a tineretului, coordonat de către un inspector responsabil cu organizarea catehezei parohiale. Drept urmare, Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române va organiza, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, în perioada 27 - 28 august 2008, la Seminarul teologic liceal ortodox „Nifon Mitropolitul” din Bucureşti, un seminar naţional al Birourilor de catehizare a tineretului cu tema „Programul catehetic Hristos împărtăşit copiilor”.
La această întâlnire, organizată în cooperare cu World Vision România, inspectorii delegaţi de eparhii vor fi informaţi cu privire la metoda catehetică propusă de proiectul „Hristos împărtăşit copiilor”, coordonatele organizării Biroului eparhial de catehizare, calendarul implementării proiectului în parohii şi metodologia distribuirii ghidurilor catehetice.
 

A doua sesiune a Cercului Pastoral al preoţilor de spital din Bucureşti.

Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor - cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriah Daniel - organizează în data de 1 septembrie 2008, între orele 9.20 – 12.30, în Trapeza bisericii Sfinţii Doctori Cosma şi Damian din cadrul institutului Clinic Fundeni, ce-a de a doua sesiune a Cercului Pastoral al preoţilor de spital din Bucureşti - Comunicare şi Comuniune, având următoarea temă: „Terapia intensivă – locul între viaţă şi moarte, între nădejdea vindecării şi eliberarea de suferinţă”.
În cadrul întâlnirii, vor fi discutate şi alte probleme referitoare la activitatea liturgică, pastoral-misionară şi socială a preoţilor de spital.

 

(www.basilica.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cronica religioasă.
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cronica religioasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei