Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Ajutoare pentru sinistraţii din Ţibeni - Rădăuţi

Protopopiatul Iaşi I a transportat pe 21 august a.c., trei camioane de ajutoare către sinistraţii din zona Ţibeni – Rădăuţi. Acţiunea a fost iniţiată de Asociaţia „Frăţia Ortodoxă Română”, filiala Iaşi, care a fost sprijinită de parohiile din cadrul protopopiatului.
Sute de saci plini cu îmbrăcăminte şi alimente neperisabile au plecat ieri de la Biserica „Sf. Ap. Petru şi Pavel” - Bărboi din Iaşi către localitatea Ţibeni - Rădăuţi, din judeţul Suceava. Credincioşii, ca şi în anii precedenţi au fost receptivi la apelul preoţilor parohi şi au contribuit cu alimente, îmbrăcăminte şi mobilă. Astfel, parohiile din Protopopiatul Iaşi I au realizat colecte în ultimele săptămâni pentru sinistraţii din judeţul Suceava. „La apelul Patriarhiei Române, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Teofan a îndemnat preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor să-i sprijine pe cei care au suferit din cauza inundaţiilor. Asociaţia «Frăţia Ortodoxă Română» (FOR), filiala Iaşi, şi-a mobilizat membrii”, a declarat părintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iaşi I.
La sediul FOR, respectiv Biserica Bărboi, s-au colectat ajutoare de la credincioşii din parohiile ieşene. S-au strâns peste 40 de tone de ajutoare, constând în pături noi, plăpumi şi alimente neperisabile. În parohiile din mediul rural s-au adunat cereale şi alimente neperisabile, iar în mediul urban s-au colectat bunuri de larg consum şi bani.
Preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Iaşi I au fost apreciaţi de părintele protopop pentru solidaritatea de care au dat dovadă: „Este un act de solidaritate umană şi am apreciat promptitudinea cu care au răspuns credincioşii de la parohiile din Protopopiatul Iaşi I, prin îndemnul preoţilor parohi. S-au adunat până acum şi sume de bani care s-au centralizat prin protopopiat”, a mai spus părintele protopop.
Până acum s-au strâns, prin intermediul colectelor deschise în parohiile din Protopopiatul Iaşi I, peste de 4.000 de lei care vor fi viraţi în contul Arhiepiscopiei Iaşilor, iar mai apoi vor ajunge la sinistraţi.

 

(www.basilica.ro)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoare pentru sinistraţii din Ţibeni - Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajutoare pentru sinistraţii din Ţibeni - Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei