Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fond de solidaritate pentru preoţii de spital

Sectorul social al Arhiepiscopiei Bucureştilor va înfiinţa fondul de solidaritate pentru preoţii de caritate, întrucât aceştia reprezintă categoria de clerici cu cele mai mici venituri, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, pr. Bogdan Ciubotaru. Hotărârea a fost luată pe 20 august a.c., de către Permanenţa Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Bucureştilor şi ar putea intra în vigoare din septembrie.

„Preoţii care slujesc în parohii, dar şi credincioşii, firme sau persoane fizice vor putea face donaţii sau sponsorizări pentru preoţii care slujesc în capelele din spital sau în aşezăminte medico-sociale. Aceşti preoţi nu au bugete aşa cum se întâmplă în cazul preoţilor de parohii. De aceea, ei trebuie ajutaţi pentru a putea susţine acţiunile pastorale, misionare şi sociale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cadrul Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, desfăşurată la Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a hotărât, de asemenea, şi prelungirea colectei pentru persoanele sinistrate în urma inundaţiilor, răspunzând astfel solicitărilor preoţilor din Bucureşti şi judeţul Prahova şi s-a subliniat necesitatea actualizării inventarelor bisericilor şi mănăstirilor pentru o gestionare mai eficientă şi mai transparentă a proprietăţilor mobile şi imobile ale acestora.

La şedinţă au fost prezenţi conducătorii celor zece sectoare ale Arhiepiscopiei. Următoarea întâlnire va avea loc săptămâna viitoare, pe 26 august.

 

(Sursa: Ziarul Lumina)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fond de solidaritate pentru preoţii de spital.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fond de solidaritate pentru preoţii de spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei