Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bush a vorbit în China despre libertatea religioasă

Preşedintele american George W. Bush a mers săptămâna trecută la o biserică din Beijing, în cadrul eforturilor sale pentru libertatea religioasă în China, şi s-a întâlnit cu lideri comunişti ai ţării, pentru ceea ce a promis să fie discuţii "sincere", relatează Reuters.

Bush, aflat în China cu ocazia Jocurilor Olimpice, s-a întâlnit cu preşedintele chinez Hu Jintao pentru discuţii private despre care a repetat că le foloseşte pentru a vorbi deschis despre drepturile omului şi libertatea religioasă şi de exprimare în China.

"Îmi plac conversaţiile noastre (...), relaţia noastră este constructivă şi este importantă şi de asemenea foarte sinceră", a declarat Bush la începutul discuţiilor, la câteva ore după participarea la o slujbă de la o biserică aprobată de Guvern.

"Am avut o experienţă foarte înălţătoare mergând la biserică", a afirmat el, mulţumindu-i lui Hu pentru că a ajutat la programarea vizitei.

Călătoria lui Bush la Beijing a fost un act foarte delicat, unde s-a dovedit un fan al sportului şi a cerut Chinei să îşi îmbunătăţească situaţia drepturilor omului.

În pofida faptului că Beijingul a respins îndemnul său, Bush, care merge frecvent la biserică, a făcut apel la mai multă libertate religioasă, un punct central al eforturilor sale de a îndemna China spre reforme democratice.

Bush a declarat în afara bisericii protestante Kuanjie că acest lucru "arată că Dumnezeu este universal, Dumnezeu este iubire şi nici un stat, bărbat sau femeie nu ar trebui să se teamă de influenţa religiei".

Slujba, aproape în întregime în limba chineză dar tradusă pentru Bush şi familia sa, a avut loc într-o clădire modestă, cu o cruce albă pe acoperiş.

În acelaşi timp, militanţii pentru drepturile omului şi congresmeni americani, dintre care unii îl îndemnaseră pe Bush să boicoteze Jocurile Olimpice, l-au criticat pentru că nu a avut un discurs mai ferm pe tema situaţiei drepturilor omului din China şi a reprimării disidenţilor înaintea evenimentului sportiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bush a vorbit în China despre libertatea religioasă.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bush a vorbit în China despre libertatea religioasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei