Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Hramul Mănăstirii Schimbarea la Faţă din Ilva Mare. Sute de credincioşi de pe toată Valea Ilvelor au participat, miercuri, la slujba oficiată la Mănăstirea Ilva Mare, care poartă hramul "Schimbarea la Faţă”.

La Liturghie a participat şi Preasfinţitul Vasile Someşanul de la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, care a fost asistat de un sobor de preoţi şi călugări de la mănăstirile şi parohiile învecinate.

Credincioşii au umplut încă de dimineaţă Colina de sub Piatră unde este construită mănăstirea, un munte dintre satele Lunca Ilvei şi Ilva Mare, la circa un kilometru de drumul judeţean.

Credincioşii au asistat la slujbă şi apoi au primit mâncare de post din partea măicuţelor conduse de stareţa Hristofora Marinca.

Mănăstirea Ilva Mare cu hramul Schimbarea la Faţă a fost înălţată în urmă cu 18 ani de ieromonahul Daniel Ureche care a cerut binecuvântarea arhiepiscopiei pentru construirea unui paraclis pe terenul părinţilor săi din Ilva Mare. Soţii Ioan şi Ioana Ureche au donat pământul, iar cu ajutorul localnicilor s-au adunat materialele necesare pentru ridicarea mănăstirii. Lucrările au fost conduse de părintele Daniel şi executate de meşteri locali.

De atunci, în fiecare an se serbează în 6 august hramul mănăstirii.

 

Hramul mănăstirii Poşaga, din judeţul Alba. Sute de credincioşi au participat, miercuri, de praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, la hramul mănăstirii Poşaga, din judeţul Alba, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia.

Sfânta Liturghie prilejuită de hramul mănăstirii a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diacon, în frunte cu IPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, fiind precedată, marţi seară, de o slujbă de priveghere.

Sute de credincioşi din zona unde se află mănăstirea, dar şi din întreg judeţul Alba, au venit, miercuri, pentru a participa la slujba oficiată de praznicul Schimbării la Faţă a Domnului.

Mănăstirea Poşaga se află între localităţile Câmpeni şi Turda, fiind ctitorită în anul 1935. Lăcaşul a fost închis, în perioada comunismului, între anii 1959 - 1976, fiind redeschis şi renovat apoi între ani 1980 - 1989. Mănăstirea Poşaga are hramul Schimbării la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos şi este amplasată pe valea Poşaga, în apropierea unui izvor despre care localnicii spun că are puteri tămăduitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cronica religioasă.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cronica religioasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei