Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2008 - Anul XIII, nr. 180 (3861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi-a lansat site pe internet

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi-a lansat, ieri, cu binecuvântarea PS Siluan, primul episcop al nou-înfiinţatei episcopii, site-ul instituţiei, care va furniza informaţii despre structura episcopiei şi activitatea clericilor şi a eparhiilor din această zonă.

Potrivit unui comunicat de presă, structura site-ului oferă o viziune complexă asupra întregii episcopii.

"Vizitatorii, pe lângă informaţiile despre structura şi organizarea episcopiei, vor avea le dispoziţie o legătură cu sinaxarul (vieţile sfinţilor), o galerie de fotografii dar şi ştiri preluate de la agenţia Patriarhiei Române, Basilica. Pe viitor urmează să fie publicate şi resurse multimedia'', a precizat sursa citată.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei (EORI) face parte din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, mitropolie autonomă în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Ea are sediul la Roma şi are jurisdicţie canonică peste toţi credincioşii ortodocşi români şi moldoveni de limbă românească aflaţi pe teritoriul întregii Italii.

Episcopia este organizată în 74 de parohii, grupate în zece protopopiate şi doua mănăstiri. Din punct de vedere administrativ, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este structurată în nouă sectoare şi 18 departamente.

Înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost hotărâtă de Adunarea extraordinară a clerului din Italia (Gavedo, 8 mai 2007) şi a fost aprobată de Adunarea Mitropolitană (Limours, 1 iunie 2007) şi, mai apoi, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Bucureşti, 21 iunie 2007).

Astfel, Colegiul electoral al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, întrunit la Paris în data de 19 februarie 2008, l-a desemnat drept unic candidat la scaunul de episcop al EORI pe Preasfinţitul Siluan, la acea vreme Episcop Vicar pentru Italia al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa de lucru din 5 martie 2008, l-a ales pe Preasfințitul Siluan cel dintâi episcop al nou-înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Italiei.

Preasfinţitul Episcop Siluan a fost înscăunat de către Înaltpreasfințitul Iosif, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale la Praznicul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan de-Dumnezeu-cuvântătorul, și a Cuviosului Arsenie cel Mare, joi, 8 mai 2008, în orașul Lucca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi-a lansat site pe internet.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi-a lansat site pe internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei