Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2008 - Anul XIII, nr. 140 (3821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă creştină

Când trebuie începută educaţia spirituală a copilului?

Dorinţa fiecărui creştin este să-şi crească copiii în ascultare de învăţătura lui Dumnezeu. Educaţia spirituală nu este un lucru simplu şi cere multe eforturi şi înţelepciune din partea părinţilor. Ca şi orice alt lucru, dacă nu este făcută la timpul potrivit, mai târziu va fi mult mai greu să înveţi pe copiii valorile sfinte, sau poate fi chiar imposibil. Deci, să vedem împreună care este vârsta potrivită când trebuie începută educaţia spirituală a copiilor.

 

Învăţarea începe de la naştere

Copilul este într-un continuu proces intensiv de învăţare şi aceasta se începe de la naştere. El descoperă lumea, se descoperă pe sine şi pe cei din jur şi astfel învaţă. Apoi, începe să înveţe anumite deprinderi care sunt foarte importante pentru restul vieţii lui. Deprinde să apuce cu mânuţa, apoi să se târască, apoi să stea în picioare, apoi să meargă, apoi să vorbească, etc. Nu este cazul să insist pentru a demonstra că copilul învaţă de la naştere, pentru că acesta este un lucru bine cunoscut de toţi oamenii. Având în vedere acest proces continuu în care copilul învaţă.

Dumnezeu nu stabileşte o vârstă anumită pentru începerea educaţiei spirituale

Astfel, înţeleptul împărat Solomon a spus:

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbele lui Solomon 22:6)

Copilul nu este capabil să perceapă toate lucrurile din prima zi, dar ceva poate să perceapă şi să înveţe. Potrivit cu măsura în care copilul poate percepe, părintele înţelept îl va învăţa adevărurile spirituale.

 

Profită de perioada întrebărilor

Fiecare din noi învaţă cel mai bine atunci când are nevoie să înveţe, când este interesat să afle acele lucruri şi invers, învăţătura plictiseşte când nu este interes din partea celui ce învaţă. Copiii mici, numai încep să vorbească şi apoi începe o perioadă grozav de interesantă a întrebărilor. Abia se ţine pe picioare, dar toată ziua stă pe urma ta şi întreabă: „Ce este aceasta? … De ce?… Când?…etc.) Unii părinţi obosesc repede şi îi ceartă pe copiii de faptul că pun multe întrebări. Este una din cele mai mari greşeli pe care o poate face un părinte. Atunci se stabileşte comunicarea ta cu copilul şi dacă îi răspunzi la întrebările lui cu răbdare, el va aprecia răbdarea şi dragostea ta. Mai mult, se va forma o relaţie strânsă de copil-părinte. În mintea copilului tatăl sau mama va fi „învăţătorul care ştie şi dă toate răspunsurile” şi totdeauna în viaţă va veni să se sfătuiască şi să afle răspunsuri şi la situaţiile dificile pe care le va avea de confruntat. Perioada întrebărilor este deosebit de favorabilă pentru a pune temelia educaţiei spirituale şi copiii sunt foarte, foarte deschişi pentru lucrurile sfinte.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când trebuie începută educaţia spirituală a copilului?.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Când trebuie începută educaţia spirituală a copilului?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei