Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pildă creştină

Unde facem rugăciunea?

Rugăciunea poate fi realizată oriunde, cu condiţia să se poată face în seninătate şi calm, căci numai în momentul în care încetează activitatea mentalului putem auzi cuvântul lui Dumnezeu.

Nimic nu ne împiedică să ne rugăm în biserici, temple, sinagogi sau moschei; totuşi, aceasta nu este indispensabil şi ne putem ruga chiar cu mai multă eficacitate într-o cameră a locuinţei sau în natură.

Nu există loc sau împrejurare în care o rugăciune să nu fie binevenită. Nimic nu ne împiedică să ne înălţăm gândurile şi inima către Dumnezeu. Trebuie ca poarta inimii noastre să fie mereu deschisă pentru a invita oaspetele nostru celest să locuiască în ea. Să trăim atât de aproape de Dumnezeu încât la orice încercare neaşteptată gândurile noastre să se îndrepte spre el ca floarea spre soare.

Redăm aici, în rezumat, aspectele principale referitoare la metoda invocării neîntrerupte a lui Dumnezeu timp de 24 de ore sau, altfel spus, rugăciunea de 24 de ore.

Un element de care trebuie să ţinem cont în stabilirea unui dialog profund cu Dumnezeu este necesitatea de avea o concepţie cât mai bine definită cu privire la o manifestare particulară a lui Dumnezeu, la care noi să ne raportăm cât mai des, în orice moment al existenţei noastre şi mai ales în timpul comunicării propriu-zise. De exemplu, dacă suntem la începutul unei asemenea comunicări îl putem vizualiza pe Dumnezeu Tatăl sub forma Mamei Divine sau a uneia din marile Puteri cosmice cu care noi deja resimţi m o comuniune profundă. În caz contrar noi nu vom primi răspuns sau acesta nu va fi deloc clar.

O altă regulă importantă de care trebuie să ţinem seama este ca rugăciunea prin care Îi cerem să se manifeste să fie cât mai clară şi viguroasă, pentru că o rugăciune anemică în care, de fapt, noi nu prea credem, este evident insuficientă. În cazul în care noi credem, cu tărie şi sinceritate în realitatea acestui dialog, spunem lăuntric: "Cu siguranţă, Dumnezeu va vorbi cu mine. Am încredere totală că El va răspunde"; refuzând orice altă alternativă şi având o tenacitate de nezdruncinat, oricât de mulţi ani au trecut fără ca El să ne fi răspuns, putem fi siguri că, într-o bună zi, El ne va răspunde.

Omul aproape că nu îi poate dărui lui Dumnezeu nimic altceva decât dragostea sa pentru El. Acesta este supremul secret magic al jocului impetuos al manifestării. El, Creatorul nostru, Dumnezeu Tatăl ,suspină, ca un etern îndrăgostit, după iubirea noastră, dar, dincolo de aceasta, El doreşte ca noi să I-o dăruim spontan, fără ca el să ne ceară aceasta. Iubirea noastră este unicul dar de preţ pe care Dumnezeu îl aşteaptă de la noi, dar, cu toate acestea, nu ni-l cere decât dacă noi înşine vrem cu adevărat şi de bunăvoie să i-l dăruim.

El are, totodată, un aspect personal, la fel cum El are şi un aspect impersonal. Tatăl ceresc poate avea o relaţie personală cu fiecare dintre noi şi, fără îndoială, El, Dumnezeu Tatăl o va stabili atunci când noi îi vom permite. Aşa cum au mărturisit mulţi sfinţi şi înţelepţi, omul a fost făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, iar acest lucru constituie însăşi efigia luminoasă a speranţei noastre în îndumnezeire. În ansamblul său, fiinţa umană, împreună cu conştiinţa şi toate forţele subtile sau energiile care există în ea este o reprezentare la scară microcosmică a macrocosmosului , care este conceput şi manifestat de Dumnezeu Tatăl.

Dumnezeu Tatăl nu numai că ştie ci, totodată, şi este TOTUL. Totodată, este important să înţelegem CĂ, ÎNTOTDEAUNA, LA ÎNTREBĂRILE PROST PUSE, DUMNEZEU TATĂL RĂSPUNDE PRIN TĂCERE.

În alte situaţii, dacă de exemplu, ne vom decide să o implorăm frenetic, aproape în permanenţă pe Mama Divină, ce se manifestă în ipostaza uneia din cele 10 Mari Puteri Macrocosmice, să ne acorde graţia comunicării şi comuniunii directe cu Ea, Aceasta ne va vorbi până la urmă, mai devreme sau mai târziu, direct proporţional cu adoraţia noastră. Oricât de "ocupată" ar fi o Mare Putere cosmică la un moment dat, ea ne va răspunde în cazul în care noi continuăm să suspinăm plini de dor după Ea.

(Sursa: http://ro.j-lorber.com/rugaciune/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde facem rugăciunea?.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde facem rugăciunea?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei