Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei ajută familiile afectate de inundaţii.

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pr. Lucian Leonte, protopop de Botoşani, s-a deplasat în localităţile ce au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din luna aprilie a.c., unde a discutat cu primarii comunelor afectate. În urma analizării situaţiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat ca, din fondurile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, să fie ajutate, cu suma de 60.000 lei, familiile cele mai afectate din localităţile Cosula, Supitca, Pădureni, Buda (comuna Cosula), Copalau şi Balta Arsă (comuna Corni). În acest sens, în urma unei întâlniri şi a discuţiilor amănunţite a fiecărui caz în parte, ce a avut loc la Protopopiatul Botoşani, s-a hotărât suma care va fi oferita fiecărei familii, selectată a fi ajutată. Deja pentru primele trei localităţi, preoţii parohi au primit banii. Împreună cu Consiliile Parohiale şi familiile afectate vor hotărî, la fiecare caz în parte, dacă ajutorul va fi dat în bani sau vor fi cumpărate materiale de construcţie şi se vor face lucrările de reparaţii. Menţionăm faptul că, pentru fiecare caz se va întocmi un dosar cu acte justificative care va fi înaintat Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

 

9 ani de la prima vizita a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă.

Pe 7 mai s-au împlinit 9 ani de la prima vizită a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă - România. În urmă cu nouă ani, la 7 mai 1999, papa Ioan Paul al II-lea sosea în România - 'Grădina Maicii Domnului' - pentru o vizită istorică de trei zile, prima într-o ţară majoritar ortodoxă. Era şi este primul papă din istorie care a vizitat România. În timpul vizitei, papa s-a întâlnit cu personalităţi ale Bisericii Ortodoxe şi ale Bisericii Româno-Catolice, şi a oficiat Sf. Liturghie în Catedrala 'Sf. Iosif' din Bucureşti (singura biserică din ţara noastră în care un papă a oficiat Sf. Liturghie).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cronica religioasă.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cronica religioasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei