Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţetă de post

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente:

- 3 cepe mici (sau una mare)
- 100 ml apă (sau smântână groasă, dacă se pregăteşte mâncare de frupt)
- 2-300 gr ciuperci champignon
- o lingură de griş
- un cartof mic
- 3-4 linguri ulei (sau cât cuprinde ceapa pentru a se prăji uşor şi frumos) de floarea-soarelui sau de măsline
- sare (cca. o linguriţă la litru de apă) şi piper (după gust)
- frunze de coriandru uscat (nu are aroma puternică a celui verde, ci o aromă mult diferită şi mai delicată) sau pătrunjel
- 2.5 litri supă de legume (sau apă, dar supa se face foarte uşor, dintr-o ceapă, un morcov, nişte ţelină, dafin, boabe de piper)
- o linguriţă-două de zeamă de lămâie (opţional şi numai dacă supa iese prea dulce)

Preparare:

Se curăţă ceapa, se toacă mare şi se aruncă în oală la prăjit, împreună cu uleiul. Se lasă la foc potrivit cu capac.

Între timp se spală ciupercuţele şi se toacă mare şi neglijent, amestecând din când în când prin ceapă, să nu se ardă.

Se aruncă şi ciupercuţele peste ceapă, se învârte de două ori, se pune rapid capacul şi se lasă focul la mediu. În zece minute şi câteva amestecări ciupercuţele vor scădea mult în volum şi vor fi tocmai gata.

Se adaugă supa şi cartoful tăiat cuburi. Acum se lasă la foc iute până începe să clocotească niţel, apoi se dă focul la mediu spre mic. Se lasă să fiarbă cu capac.

După vreo 10-15 minute de clocotit (cât îi ia cartofului să se moaie), se amestecă apa, pentru o supă de post sau smântâna (pentru mâncare de frupt) cu lingura de griş şi se adaugă la supă. Se amestecă bine şi se mai lasă la fiert încă 5 minute.

Se ia mixerul cu picior şi se pune în funcţiune, de preferat în oala luată de pe foc. Se mixează bine-bine să nu rămână bucăţele nici cât un bob de mac. Cu cât se mixează mai mult, cu atât va fi supa mai fină.

Sigur că se pot păstra câteva ciupercuţe separat înainte de a pune mixerul în funcţiune, ciupercuţe care se adaugă apoi în supa cremă - supa va dobândi un aspect deosebit.

Şi evident că se poate folosi în loc de mixerul cu picior, un robot în care se toarnă supa, se procesează, apoi se pune la loc în oală.

În acest moment se potriveşte de sare şi piper, apoi se adaugă coriandrul. Dacă e prea dulce se drege cu puţină zeama de lămâie. Se mai lasă un clocot şi supa e gata.

Această supă cremă nu va ieşi groasă, totuşi suficient cât să se poată numi supă-cremă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţetă de post.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţetă de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei