Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2007 - Anul XII, nr. 313 (3678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tradiţii

La cumpăna dintre ani

Bătrânii spun că anumite întâmplări legate de sărbătorile de iarnă au anumite semnificaţii. Nici anumite semne legate de vreme nu sunt ignorate. Acestor întâmplări le este acordată o importanţă deosebită în anumite regiuni ale ţării. Se spune că nu este bine să porţi pantofi noi în seara de Crăciun; copiii care se nasc de Crăciun sau de Anul Nou sunt mai norocoşi; dacă faci baie în ziua de Crăciun vei fi curat tot anul, dar nu este bine să te speli în prima zi a anului nou; se mai spune că nu este bine ca între Crăciun şi Anul Nou să coşi, să tricotezi sau să speli rufe.

Roşul aduce noroc.

În prima zi a Anului Nou nu este bine să împrumuţi bani, deoarece se spune că vei da bani tot anul, este semn rău dacă strănuţi în seara de Anul Nou, la fel şi dacă spargi ceva. Nu este bine să mănânci pui în seara de Anul Nou, în schimb aduce noroc să mănânci carne de porc sau linte. Este bine ca în seara de Anul Nou să laşi o lumină aprinsă până a doua zi, se spune că vei avea tot anul luminat. În dimineaţa de 1 ianuarie se pun bani de argint în apa cu care se spală membrii familiei.

Culoarea cea mai aducătoare de noroc şi pe care este bine să o purtaţi în noaptea de Anul Nou este roşu. Tot în noaptea dintre ani este bine să ai bani la tine, astfel vei avea bani tot anul. Acel obiect pe care îl ţii în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mâna imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieţii tale în anul care vine. Dacă ţii bani în mână, vei merge bine cu banii tot anul, dacă îţi ţii iubita de mână, îţi va merge bine cu dragostea tot anul, dacă ţii paharul în mână, va fi un an vesel.

Purtaţi ceva nou.

Este bine ca de Anul Nou să îţi pui o dorinţă, ea ar şanse mari sa se îndeplinească. Pentru cei îndrăgostiţi este bine ca şi de Crăciun şi de Anul Nou să aibă în casă vâsc. Aduce ghinion să agăţi calendarul înainte ca noul an să înceapă şi să întorci fila de calendar înainte ca ziua sau luna să se încheie. Primul om care vă va trece pragul în prima zi din noul an va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc, la fel şi prima persoană care va suna sau va bate la uşă în prima zi din noul an trebuie primită. Dacă prima persoana care va intra în casă e femeie - va fi un an prost, dacă e bărbat - va fi un an norocos. Este bine ca pe 1 Ianuarie să purtaţi ceva nou.

Ai noroc dacă răstorni cutia cu chibrituri, dacă verşi vin pe masă, dacă îţi ţiuie urechea, dacă dai de pomană, dacă atingi cocoaşa unui cocoşat.

Superstiţii legate de vreme: dacă începutul lunii decembrie va fi geros, bătrânii spun că aşa va fi vremea zece săptămâni înainte; când câinii latră la lună, se anunţă ger mare; dacă iarna aceasta este grea, anul ce urmează va fi un an mănos; zăpadă multă şi gerul din decembrie vestesc grâu şi bucate din belşug; dacă la începutul lunii noiembrie a plouat, se spune că săptămâna Crăciunului va fi geroasă; zăpada multă de pe pomi vesteşte muguri puţini pe pomi în primăvară; dacă luna ianuarie va fi caldă, atunci anul ce urmează nu va fi mănos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La cumpăna dintre ani.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La cumpăna dintre ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Macrou gratinat cu gulii 4 porţii – 50 minute700g file de macrou4 gulii1 ceapă roşie100ml ulei4 morcovi2 ouă50g smântână100g caşcaval1 leg. mărar± sare, piper Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă.... Citeşte