Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Culinar

Reţete de post

Covrigei cu lămâie

Ingrediente: 160 g făină, 50 g margarină, 100 g zahăr pudră, 50 g nuci măcinate, coajă şi zeamă de la o lămâie mare

Într-un castron, se freacă margarina moale cu zahărul, se adaugă coajă rasă şi zeama de lămâie, se amestecă bine, apoi se pune făina împreună cu nucile, amestecând cu lingura până se încorporează bine. După ce aluatul a stat la rece 30 minute, se ia din el câte o bucată de mărimea unui ou, şi, pe masa presărată cu puţină făină, se modelează suluri subţiri ca macaroanele, care se taie apoi, de lungime 20 cm. Li se răsucesc apoi, capetele, în formă de X, la 3 cm de vârf, se îndepărtează capetele unul de altul, şi se aduce bucla formată peste vârfurile capetelor, obţinându-se astfel, 3 despărţituri. Covrigeii se aşează în tava presărată cu făină (netezită cu palma) cu distanţa de 1 cm între ei. Se coc la foc mijlociu, 15-20 minute, şi, apoi, se trec fierbinţi prin zahăr vanilat. Covrigeii au gust acrişor şi cu cât stau mai mult, cu atât se frăgezesc. Se păstrează în cutie de carton, închisă.

Aluat pentru plăcintă

Ingrediente:

1 cană apă

1 cană ulei

1 cană zahăr, 2 căni făină

1 pachet bicarbonat sodiu, o linguriţă oţet

Mod de preparare:

Într-o oală mai mare se pune apa la fiert împreună cu zahărul. După ce a dat un clocot, se adaugă uleiul şi se trage oala de pe foc. Se adaugă făina în ploaie, amestecând continuu, după care se pune bicarbonatul stins cu oţet. Aluatul capătă o consistenţă prin apa fiartă. Se foloseşte pentru absolut orice fel de umplutură. Are calitatea de a rămâne fraged mult timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte